Slik hedret de den drepte fotball-kameraten

For første gang spilte kompisgjengen romjulscup uten at Heikki Bjørklund Paltto var med. 24-åringen ble drept på Majorstua i oktober.

Kameratene til Heikki Bjørklund Paltto hedret 24-åringer med drakter

Kompisene til Heikki Bjørklund Paltto hedret 24-åringen ved å spille med drakter med Palttos navn og nummer.

Foto: Derek Bateman/NRK

Heikki Bjørklund Paltto var i flere år med som arrangør av romjulscupen i Eidsberghallen, og han var ekstra tett på laget Batong Juniors der de nærmeste kompisene hans spiller.

Men årets turnering ble spilt uten en av de viktigste støttespillerne på sidelinjen. I oktober ble Paltto funnet knivdrept i leiligheten som han delte med tre kamerater på Majorstua i Oslo.

– Han var en god venn som var med oss fra starten. Han valgte å legge skoa på hylla, men var likevel alltid med på lagfester, samlinger og kamper, sier Kristoffer Nerbøvik.

HP

Heikki Bjørklund Paltto var alltid med da det ble arrangert romjulscup i Eidsberghallen. Her sitter han som arrangør et tidligere år.

Foto: Mysenfotball

Spilte med «Paltto» på drakta

Heikki var en sentral del av fotballmiljøet i hjembyen Mysen i Eidsberg, og skaffet seg flere nære venner gjennom idretten.

Ordfører Erik Unaas beskrev ham som «en av Eidsbergs fineste idrettsgutter» da 200 personer møtte opp for å minnes ham før en fotballkamp noen dager etter drapet.

Under romjulscupen denne helgen valgte kameratene å hedre ham ved å spille i drakter med navnet og nummeret til 24-åringen på ryggen.

Kristoffer Nerbøvik

Kristoffer Nerbøvik forteller at tiden etter drapet på Heikki Bjørklund Paltto har vært tung å takle for kameratene.

Foto: Derek Bateman/NRK

– Vi er en stor kompisgjeng som enten har spilt eller vært veldig interessert i fotball. Draktene er vår måte å hedre ham på, sier Nerbøvik.

Hvordan har tiden etter drapet vært for dere?

– Det er vanskelig å beskrive. Det er utrolig tungt, og noe man aldri klarer å akseptere. Men man må på en eller annen måte lære seg å gå videre. Vi ønsker å ha med oss Heikki videre i alt vi gjør.

Ordfører i Eidsberg Erik Unaas (H) sier den lokale idretten skaper samhold.

Mysen stadion hedret den drepte vennen før sesongens viktigste kamp.

Kan bli utlevert i januar

Makaveli Lindén, som er siktet for drapet, sitter for tiden i varetekt i Frankrike og venter på å bli utlevert til Norge.

Den svenske 20-åringen ble 23. oktober pågrepet på togstasjonen i den franske byen Dijon, etter å ha vært på flukt gjennom både Sverige, Belgia og Frankrike.

Makavelis forsvarer Øystein Storrvik besøkte klienten sin i Dijon før jul.

– Da sa den franske advokaten at alt det formelle var avklart og at det er selve den praktiske overføringen som står igjen. Vi regner med at den skjer i januar, skriver han i en sms til NRK.

Storrvik skriver videre at Lindén ønsker å utleveres til Norge så raskt som mulig.

Påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt, sier til NRK at det ellers ikke er noe nytt i saken.