– Hopp og dans på vei til jobb!

Martin Slaatto vil minne folk på at det ikke er fjollete å hoppe og sprette rundt som små barn. Fenomenet har han kalt Transporteringsdans.

Som barn hopper og spretter vi rundt på alle mulige og umulige måter, men det blir det ofte SLUTT PÅ når vi blir voksne. Kunstner Martin Slatto driver med Transporteringsdans.

SE VIDEO: Kunstner Martin Slaatto vil at du skal danse når du beveger deg. Han har derfor laget et eget senter for Transportteringsdans.

– Vi begynner med Hoppsasa!

Kunstneren Martin Slaatto hopser og spretter rundt på gulvet, mens han forklarer hva bevegelsen Hoppsasa går ut på. Han understreker forskjellen på jentehops og guttehops, mens han slenger rundt med armene og tripper på tærne.

Martin Slatto

TEDEIST: Martin Slaatto er kunstner og mannen bak Transporteringsdans.

Foto: Rolf Petter Olaisen / NRK
Solveig Laland Mohn

ELEV: Solveig Laland Mohn er en av eleven ved Transporteringsdans-senteret.

Foto: Rolf Petter Olaisen / NRK

Slaatto kaller seg selv for en Tedeist. Det er ikke en ny religion, men kanskje mer en form for livsfilosofi der bevegelsene er det viktigste.

– TD stammer fra Transporteringsdans. Det handler om å komme seg herfra til derfra, til jobben eller Frognerseteren. Det er turen, det som omfatter hverdagslivet, og ja faktisk ta med seg kroppen hele veien, sier Slaatto.

Selv om det kalles for en dans så har det ingen ting med vals eller musikk å gjøre. Transporteringsdans handler simpelthen bare om å bevege seg fra et sted til et annet ved hjelp av 20 ulike bevegelser.

Lærer gjerne bort dansen

Brækhus gjøre det, Ronaldo gjør det, Messi gjør det! Og de drar inn millioner.

Martin Slatto

Slaatto er så begeistret for dansen at han til og med har laget et eget senter for Transporteringsdans. Her arrangerer han morgenklasser der man kan få en times innføring i de forskjellige bevegelsesmåtene.

– Det er en kjempefin måte å bryte ut litt, og gjøre uventede ting som jo egentlig er ganske naturlig. Og ganske gøy, sier Solveig Laland Mohn, som er en av elevene til Slatto.

– Smårollingene hopser

Til de 20 dansene har Martin Slaatto laget den såkalte TD-kortstokken. Den fungerer som en slags huskeliste over alle bevegelsene vi gjorde som barn, men som vi nå har glemt.

– Smårollingene de hopser. De kan ha jentehopp, vitale og lette….Er det fjollete liksom? Nei det er ikke det i det hele tatt, sier Slatto.

Og dersom du blir skikkelig god på å bevege deg, så mener den spreke kunstneren at det kan ligge mye penger i nettopp det.

– Brækhus gjøre det. Ronaldo gjør det, Messi gjør det! Og de drar inn millioner. Men hva med deg og meg?, sier han og ler.

– Har du blitt rik?

– Nei, svarer han og ler rått.

– Men jeg har faktisk stor glede av dette!

Øverst i saken du se Martin Slaatto vise frem noen av bevegelsene.

Hoppsasa

HOPPSASA: Det er viktige å være munter når du gjennomfører øvelsen.

Foto: Rolf Petter Olaisen / NRK