Hopp til innhold

Oslo-idretten har ikke gitt opp drømmen om nye anlegg

En skuffet idrettskrets må se langt etter Oslo OL. Nå håper de kommunen likevel vil gi sikre idrettsanlegg i byen.

Slik blir breddeidrettens høyborg

Denne flerbrukshallen på Stubberud i Groruddalen i Oslo var planlagt bygget til Oslo OL i 2022. Nå spørs det om den blir bygget.

Foto: Snøhetta Oslo AS/Oslo2022

– Det er klart jeg er skuffet. Men det er politikerne som bestemmer, så dette må vi bare akseptere, sier leder Norvald Mo i Oslo Idrettskrets til NRK.

Idretten hadde håpet på flere nye anlegg, som etter OL skulle brukes til topp- og breddeidrett i hovedstaden.

Det er stort behov for nye anlegg i Oslo. Med tanke på innbyggertall har hovedstaden den desidert dårligste dekningen i landet.

Har brukt 185 millioner kroner

Norvald Mo

SKUFFET: Leder Norvald Mo i Oslo Idrettskretser skuffet, men regner med at de planlagte anleggene uansett vil bygges.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Da OL-drømmen onsdag ble knust, ble det også kjent at Oslo kommune likevel ønsker å gjennomføre planene for å utvikle byen fram mot 2022 og etterpå.

Blant planene er utvikling av en rekke idrettsanlegg flere steder øst i Oslo.

– Mitt utgangspunkt er at planene for samferdselsprosjekter, byutviklingstiltak og idrettsanlegg som er blitt utviklet gjennom Oslo2022-prosessen, skal realiseres. Med et OL ville alt ha vært ferdig til 2022, men nå vil noe ta litt lengre tid, sier byrådsleder Stian Berger Røsland.

Norvald Mo i Oslo Idrettskrets skulle helst sett at alle de planlagte anleggene skulle stått klare i 2022.

– Men dersom jeg skal trekke frem noen som er ekstra viktige å få ferdig, så er det blant annet Jordal. Nytt idrettsanlegg på Grønmo er også viktig. Det samme er ishockeyhall på Stubberud.

Den store ishockeyhallen i Groruddalen som var planlagt bygget til et eventuelt Oslo-OL, skulle etter lekene gjøres om til byens første friidrettshall. Friidrettsanlegget med 200 meters løpebane og åtte meters takhøyde skulle etter planen inkludere klatrevegg og flyttbare tribuner.

– Nå må vi diskutere hvordan vi kan få til en slik hall, avslutter Mo.