Forsvinningssaken: Har søkt under isen hele dagen

Politiet startet i dag søk i Langvannet rett ved familien Hagens eiendom. – Alltid en risiko forbundet med søk under vann og is, sier innsatsleder.

Søk i langvannet

Politiet startet i formiddag søk i Langvannet etter spor i forbindelse med Anne-Elisabeth Hagens forsvinning.

Politiet startet i formiddag søk i Langvannet etter spor i forbindelse med Anne-Elisabeth Hagens forsvinning.

Ifølge innsatsleder vil det søkes frem til mellom klokken 16.00 og 17.00 i dag.

– Det er dykking under is. Hva er riksikoen?

– Det sier seg selv at alt som foregår under vann og is er forbundet med en viss risiko. Dette er profesjonelle dykkere som gjør en risikoanalyse, sier innsatsleder på stedet, Anders Bru.

Dykkere vil søke på dagtid i dag og etter planen også de to neste dagene.

– Vi søker ikke etter Anne-Elisabeth Hagen i Langvannet, men etter relevante spor som kan knyttes til saken, sier politioverbetjent Christian Berge i en pressemelding.

– Hva kan relevante spor være?

– Gjenstander for eksempel, sier innsatsleder i politiet på stedet Anders Bru. Bru understreker at politiet ikke kommer til å kommentere eventuelle funn underveis i søket.

68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet fra Hagens bolig på Fjellhamar i Lørenskog siden 31. oktober i fjor. Telefonsamtalen Anne-Elisabeth Hagen tok til et familiemedlem denne morgenen er det siste livstegnet.

Anne-Elisabeth Hagen (68) ble trolig bortført mot sin vilje 31. oktober 2018. Dette er saken kort oppsummert.

Har ikke kunne søkt tidligere

Langvannet grenser til familien Hagens eiendom, og politiet anser derfor deler av vannet, som en utvidet del av åstedet, er naturlig å undersøke nærmere.

Men ifølge politiet har de ikke gjort søk i vannet tidligere på grunn av fare for eksponering av saken, ifølge politiet.

Søker i vannet

Politiet på plass ved Langvannet onsdag formiddag. Vannet er 16 til 17 meter på det dypeste, ifølge Dybdekart.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Søket skal gjøres av dykkere fra Oslo brann- og redningsetat, og politiet vil sette opp sperringer. Disse må ikke krysses, heller ikke når søket er ferdig for dagen. Dette skyldes at det vil være hull i isen, ifølge politiet.

– Henstillingen vår til publikum er at de ikke skal ferdes på isen innenfor sperrebånende. Dette for at folk ikke skal falle i hullene brannvesenet har laget. De blir også markert med bukker og bånd, sier innsatsleder Bru.

Det er viktig at brukere av vannet respekterer dette.

Få nye tips

Politiet har fått få nye tips det siste døgnet. Inntil mandag morgen hadde det kommet inn 1.227 tips i saken.

Politiets hovedteori er at Anne-Elisabeth Hagen ble bortført mot sin vilje fra huset sitt den 31. oktober i fjor.

Fortsatt har politiet ingen mistenkte i saken, og de har tidligere sagt at de har indikasjoner på at profesjonelle kan stå bak.

Politiet tror Anne-Elisabeth Falkevik Hagen ble bortført fra familiens hjem på Fjellhamar i Lørgenskog den 31. oktober i fjor.

Politiet tror Anne-Elisabeth Falkevik Hagen ble bortført fra familiens hjem på Fjellhamar i Lørenskog den 31. oktober i fjor.