Hopp til innhold

Politiet vil gjøre vannsøk i forsvinningssaken

Øst politidistrikt bekrefter at de vil gjøre søk i Langvannet i forbindelse med etterforskningen av bortføringssaken der Anne-Elisabeth Hagen er savnet.

Politisperring mot Langvannet

LANGVANNET: Politiet sperret huset til familien Hagen med politibånd. I bakgrunnen av bildet ligger Langvannet.

Foto: Halldor Asvall / NRK

– Søk i vann er et etterforskningsskritt vi skal gjennomføre. Det kan jeg bekrefte, sier politioverbetjent i Øst politidistrikt Christian Berge.

68 år gamle Anne -Elisabeth Hagen har vært savnet siden 31. oktober i fjor. Telefonsamtalen Anne-Elisabeth Hagen tok til et familiemedlem denne morgenen er det siste livstegnet.

Naturlig etterforskningsskritt

Huset til familien Hagen ligger ned mot Langvannet som strekker seg 1,4 kilometer mot nordvest på Fjellhamar i Lørenskog kommune.

Bilde av huset til ekteparet hagen tatt 27. oktober

27. OKTOBER: Dette bilder er tatt fire dager før Anne-Elisabeth Hagen forsvant og viser hvordan det var før snø og is la seg på Langvannet.

Foto: Katrine Aanensen

– Vannsøk er en helt naturlig det av de gjenstående etterforskningsskrittene som ikke ble gjennomført da etterforskningen var skjult, sier Berge.

Han vil ikke si konkret når politiet skal foreta søk i vannet.

– Er det Langvannet som er aktuelt å søke i?

Christian Berge

ETTERFORSKER: Overbetjent Christian Berge i øst politidistrikt.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Ja, det er en helt naturlig del av nærområdet til Sloraveien 4, sier Berge.

Nye tips

Politiet har mandag fått inn 1169 tips siden de gikk ut med saken 9. januar. De arbeider nå med å gå gjennom tipsene som er mottatt, og undersøke hvilke som er nødvendig å gå videre med.

De to personene fra videoovervåkingen fra Futurum-bygget, hvor ektemannen Tom Hagen jobber, er fortsatt ikke identifisert.

AKTUELT NÅ