Familie varetektfengslet etter narkoaksjon

En far, en mor og tre sønner ble i dag varetektsfengsling etter politiets storaksjon mot salg av hasj i boligstrøk i Oslo.

Pressekonferanse om politiaksjon i Oslo

OMFATTENDE NARKOAKSJON: Infosjef Kari Huseby, stasjonssjef Kåre Stølen og visepolitimester Roger Andresen (th) på en pressekonferanse på Grønland tirsdag ettermiddag om organisert narkotikasalg i hovedstaden.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Familiefaren på 53 år, moren på 53 år og tre av sønnene deres på henholdsvis 29, 31 og 32 år ble i dag fremstilt for varetektsfengsling.

Familiefaren, moren og de to sønnene på 29 og 31 år ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvor de to første ukene er i full isolasjon. Sønnen på 32 ble varetektsfengslet for to uker med brev- og besøksforbud.

Faren og de tre sønnene er siktet for grove narkotikaforbrytelser etter straffelovens paragraf 162, som har en strafferamme på ti år. Moren er siktet for grovt heleri etter straffelovens paragraf 317.

Familien ble pågrepet på tirsdag under politiets aksjon mot hasjsalg, som regnes som en av de største narkotikaaksjonene i Oslo noensinne.

Under aksjonen mot to matvarebutikker på Grønland og Majorstuen. Moren er oppført som styreleder av en av butikkene. Faren var daglig leder av den andre.

– Skuffet over kjennelsen

Heidi Ysen

Advokat Heidi Ysen er forsvarer til den 54 år gamle familiefaren.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

I kjennelsene til moren og 29-åringen står det at det er fare for bevisforspillelse dersom de løslates, fordi flere av de siktede er i familie. Retten skriver også at det er fare for at de kan påvirke andre involverte og vitner dersom de løslates.

Forsvareren til den 53 år gamle familiefaren, Heidi Ysen, forteller at han er skuffet over kjennelsen.

– Han erkjenner ikke straffskyld og begjærte seg løslatt, sier Ysen.

Hun forteller at han valgt å ta betenkningstid fordi han håper etterforskningen vil vise at han ikke har noe med saken å gjøre

Forsvarer til 29-åringen, Ketil Magnus Berg, forteller at han tar isolasjonen veldig tungt. Under fengslingsmøtet i dag forklarte han at han har solgt narkotika.

– Han ønsket å bli løslatt, og har tatt betenkningstid. Det betyr at han ikke anket kjennelsen på stedet, men han vil ta betekningstid, sier Berg.

Tidligere dømt for salg av hasj

Familiefaren og to av sønnene hans ble i 2007 dømt for salg av 85 til 90 kilo hasj fra familiens leilighet på Tøyen i Oslo.

Moren ble pågrepet under razziaen mot leiligheten i 2005, men ble aldri tiltalt i saken, ifølge Aftenposten.

Torsdag ble fire menn, en 18-åring, to 19-åringer og en 31-åring, fremstilt for varetektsfengsling i fire uker. 19-åringene ble varetektsfengslet med brev- og besøksforbud, hvorav to uker i isolasjon.

De fire er siktet for narkotikaforbrytelser etter straffelovens paragraf 162, som omfatter oppbevaring, sending eller overdragelse av narkotika.