Nesten halve opplaget er solgt

På under et døgn har Aune Sand solgt ut halve opplaget av sin erotiske debutbok, «Jordbærmus». – En seier for moderne, norsk litteratur, sier han til NRK.

Aune Sand

SEIER: Aune Sand mener det er en seier for nordisk litteratur at boken er tatt så godt i mot.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Torsdag klokken 15 lanserte Aune Sand sin første bok, og under et døgn senere er 1237 av 3000 bøker solgt.

Norge trenger en magisk, mesterlig, erotisk roman

Aune Sand

– Det er også en seier for Norge som et fritt land, til og med Bergens Tidene vil anmelde boken, sier han til NRK.

– Kan lese høyt for sine kjære

Det er VG som først meldte om salget, og at han nå har solgt bøker for over en halv million kroner.

– Selger jeg hele opplaget på 3000 eksemplarer innen mandag klokken 09.00 inviterer jeg alle som har kjøpt bok på champagne og jordbærmus-feiring, sier Aune Sand til samme kilde.

Sand ble først kjent da han lagde filmen «Dis» i 1995. Filmen ble slaktet og ble ufrivillig en kultsuksess. 20 år senere debuterer han som erotisk forfatter.

Han beskriver boken som en sommerprakt, vidunderlig blomstring og saftige, nydelige bryster.

Han vil ikke starte feiringen før alle 3000 er solgt, og selger boken kun via nettstedet sitt. Han tror interessen for boken skyldes at Norge trenger den.

– Norge trenger en magisk, mesterlig, erotisk roman som de kan lese høyt for sine kjære, sier han til NRK.

Øynene hennes åpnet seg sakte, idet tuppen av havet hennes berørte meg på min ytterste ø, en bølge av glassvått hav så var øen begravet, rompe ballene hennes var myke som lepper av snø. Den store stein blokken ble av tusen reiser inn, så blank og glatt som en eng av fioler som gråter av lyst og glede

Fra boken «Jordbærmus»

– Vi må bygge hverandre opp

Boken hans har fått flere kritikere til å fnyse, men Sand selv tar det hele med knusende ro.

– Vi må bygge hverandre opp. Vi må takke vår Herre for at vi får lov til å vokse opp i et fritt og demokratisk land, og så må alle som ikke klarer å få opp sommerstaven sin, slutte med sånt, sa Sand til NRK i forbindelse med lanseringen.

Han mener det er viktig å sette pris på det man har.

– For oss som har vokst opp ute på en holme på Hvaler er det mest fantastiske å se to rumpeballer som gynger opp og ned, og bryster som ringer som kirkeklokker. Elskov på svabergene er jo det som fører generasjonene videre. Det aller mest fantastiske i dette livet er jo å se en naken kvinne, å se henne inn i øynene og få lov til å befrukte henne.