– Riktig valg av Ødegaard

Tidligere kaptein i Strømsgodset, Alexander Aas, tror Ødegaard gjør det rette valget ved å reise til Madrid.

Martin Ødegaard

– Martin Ødegaard har så gode holdninger og verdier, at det han fokuserer på er hvor han kan bli best mulig, mener den tidligere Godsetkaptein Alexander Aas

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Når en spiller drar til Real Madrid, får spille på A-laget og imponerer, og i tillegg har Zinedine Zidane som trener på et B-lag, så kan ikke jeg skjønne annet enn at alle ville takket ja til den muligheten. Og er du er tenkt en plass i A-stallen, så er du nok god nok. Det har jeg har sagt i flere måneder. Om Martin får spille fra start får jo tiden vise. Men potensialet er utvilsomt et av verdens største, sier Aas.

Han syntes alle partene i Martin Ødegaards overgang har opptrådt eksemplarisk.

Strømsgodset og Real Madrid ble sent mandag kveld enige om en overgang for Ødegaard.

Les også:

Riktig fokus

Ifølge VG får Godset 30 millioner for unggutten, men summen kan stige til over 60 millioner basert på prestasjoner.

Selv skal Ødegaard ha blitt tilbudt en startlønn på 20 millioner kroner i året. Det tror den tidligere strømsgodsetkaptenen at unggutten kommer til å takle fint.

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane skal ha overtalt Martin Ødegaard.

Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS

– Jeg tror ikke han tenker på det i det hele tatt. Han har så gode holdninger og verdier, at det han fokuserer på er hvor han kan bli best mulig. Jeg tror han føler han kan utvikle seg i Real Madrid. Å spille og trene med verdens beste spillere er en stor motivasjon.

Uten sidestykke

Etter at Aas ga seg som spiller etter Godsets sølvsesong i 2012, og har siden jobbet i klubbens markedsavdeling. Selv om det blir mye prat om Ødegaard på klubbhuset, vet han ikke særlig mer enn folk flest.

– Nei, vi leser i media som alle andre. Josten Flo og de andre i godsetledelsen er veldig profesjonelle. De sier ingenting til noen før det er klart, og det er like greit.

– Hvor opptatt er dere av dette på klubbhuset?

– Vi er veldig opptatt av det. Ødegaard får jo en oppmerksomhet vi aldri har sett maken til i norsk fotball, og det påvirker alle, sier han.