NRK Meny
Normal

DT: – Ødegaard har takket ja til Real

Martin Ødegaard har ifølge Drammens Tidende bestemt seg for å skrive under for Real Madrid.

Martin Ødegaard

KLAR: Ifølge Drammens Tidende er det kun detaljer som gjenstår før Ødegaard takker ja til Real Madrid.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Ifølge Drammens Tidende er det kun detaljer som gjenstår før overgangen er i orden. Forhandlingene innledes mandag kveld eller tirsdag morgen, skriver avisa.

 Martin Ødegaard

TAUS: Martin Ødegaard selv har hele tiden holdt en lav profil i forbindelse med overgangsryktene.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Da skal spanjolene forhandle med Strømsgodset om overgangsbeløpet. Den spanske avisen AS har tidligere antydet en overgangssum på rundt 36 millioner kroner.

En annen spansk avis, Marca, har skrevet jevnt om unggutten fra Norge og journalist Jose Felix Diaz følger Real Madrid tett. Han mener det er helt sikkert at Martin Ødegaard har valgt å takke ja til hovedstadsklubben.

– Det blir høyst sannsynlig forhandlinger i løpet av uka, sier Diaz til NRK.

Allerede onsdag i forrige uke skrev Marca at Ødegaard var klar for å signere en kontrakt med Real Madrid, med en varighet på seks år. En offisiell kunngjøring skulle bare være dager unna.

Vil ikke bekrefte

Real Madrid vil derimot ikke bekrefte at Ødegaard har takket ja til klubben.

– Vi har ikke hørt noe fra Ødegaard. Jeg vet at det er mye rykter om dette i Norge, men det er ikke riktig, sier Raquel Baena Pulido, i informasjonsavdelingen til Real Madrid til NRK.

Men Drammens Tidende skriver videre at en overgangssum kan ligge på mellom ti og 20 millioner kroner.

Faren Hans Erik Ødegaard er også tilbudt jobb i Real Madrid-systemet, trolig som trener eller spillerutvikler i aldersbestemte klasser.

Hans Erik var i dag på Mjøndalen-trening.

– Ødegaard kan få muligheten i år

CMore-kommentator Petter Veland er ekspert på spansk fotball, og tror Martin Ødegaard kan få spilletid på førstelaget i løpet av sesongen.

– Plutselig er Real Madrid seriemester fire serierunder før slutt. Eller kanskje er de ute av tittelkampen og gir ham sjansen da, sier Veland til NTB.

– Vi skal kanskje tone ned forventningene. Gutten har ikke spilt fotball på tre måneder. Han er midt i en sesongoppkjøring og har fått seg en skade. Det viktigste er å komme på plass, lære å kjenne spillergruppa, lære språket, bli vant til situasjonen og få opp den fysiske formen, legger han til.

Viktig besøk i Madrid

Blir partene enige skriver 16-åringen etter all sannsynlighet under på en langtidskontrakt.

Ifølge lokalavisen innlemmes Ødegaard direkte i A-stallen, men skal matches på B-laget fram til sommeren.

Det skal ha vært besøket i Madrid som var utslagsgivende for Ødegaard-familien. Der fikk han møte ledelsen i klubben samt trene med A-troppen.

Han var også til stede under lokaloppgjøret mellom Real Madrid og byrival Atlético Madrid.

Les også: Her får Ødegaard Real Madrid-drakt av NRK

Ødegaard-familien har også vurdert andre tilbud. Det skal til slutt ha stått mellom fire klubber: Real Madrid, Arsenal, Bayern München og Liverpool.

Verken familien Ødegaard eller Strømsgodset har bekreftet nyheten, men stemmer avisens opplysninger og forhandlingene går i orden, er det tidenes norske overgang.

Les også: – Jeg må gni meg i øynene

Siste nytt

 • Norendal brøt IOCs sponsorregler

  Silje Norendal (24) har en privat sponsoravtale med Under Armour og reklamerte synlig for utstyrsleverandøren under forrige ukes slopestylefinale, skriver TV2. Det er brudd på regelverket til IOC. Men det får ingen konsekvenser for snowboardstjernen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Snowboard kvinner.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Skuffet Falk sendes hjem

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk får ikke gå flere distanser i OL. 28-åringen var langt nede etter å ha blitt vraket til stafetten lørdag. Anna Haag ble valgt foran løpere som Ida Ingemarsdotter og Falk på førsteetappen.

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD FRISTIL
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / NTB scanpix
 • Hockeylag får ikke lov å håndhilse

  USAs hockeylag har fått beskjed om å «fist-bumpe» med hverandre i stedet for håndhilse, for å unngå spredning av noroviruset, som er svært smittsomt. Så langt er det bekreftet 283 tilfeller smittet av viruset, som nå oppholder seg i karantene.

  Pyeongchang Olympics US Zapolski
  Foto: Peter Kneffel / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang