– Kjempestolte av Anne Line

I hjemkommunen Asker hadde nervøse tilhengere rigget seg til for å følge Anne Line Gjersems løp på storskjerm. – Dette hadde jeg aldri trodd, sier er rørt pappa, etter at datteren hans kom videre i OL.

Anne Line Gjersem

Anne Line Gjersem (20), første norske OL-deltaker i kunstløp på 50 år, gjorde en god innsats og er klar for friløpet torsdag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det har vært knyttet stor spenning til Anne Line Gjersems OL-debut. Det er 50 år siden sist Norge hadde med en kunstløper i OL.

Onsdag ettermiddag var venner, familie og utøvere fra kunstløp-miljøet samlet til fest i Asker kulturhus. Med norske flagg og heiarop skulle det i hvert fall ikke stå på støtten 20-åringen fikk her hjemme i Norge.

– Stolte av Anne Line

Gjersem oppnådde sin beste poengsum noensinne med 48,56 poeng.

– Jeg synes det gikk veldig fint, men hun gjorde noen små feil som gjør at hun havner utenfor, sa pappa Petter Gjersem etter at Anne Line hadde gjennomført sitt kortprogram.

Til tross for at det var personlig rekord, var det nemlig usikkert om Asker-jenta ville gå videre. Men etter at svenske Viktoria Helgesson falt i sitt løp, ble det klart at Gjersem er kvalifisert for friløpet torsdag. Der skal det kjempes om medaljer.

– Nå er jeg glad. Dette hadde jeg aldri trodd. Selvfølgelig er det synd at det går utover en annen nordisk løper, men sånn er det i kunstløp. Noen lykkes og noen faller, sier en rørt Petter Gjersem til NRK.

Dette hadde jeg aldri trodd, sier er rørt pappa, etter at datteren hans kom videre i OL.

STOLT OG RØRT: Pappa Petter Gjersem hadde aldri turt å håpe på at datteren skulle gå videre.

Spenning snudd til jubel

Da Gjersem hadde fått sin poengsum, var hun 0,58 poeng bak sørkoreanske Park So-youn, som lå an til den 24. og siste plassen i friløpet.

– Anne Line gikk blant sine beste løp noensinne. Hun hadde en liten feil på kombinasjonen, men det var det eneste. Uansett er vi kjempefornøyd og stolte. fortalte Lise Røsto Jensen, styremedlem i i Norges skøyte forbund, rett etter at løpet var ferdig.

Da det ble klart at Anne Line Gjersem gikk videre, sto jubelen i taket i Asker kulturhus.

– Dette er helt fantastisk og historisk. Dette hadde vi aldri trodd, sier Jensen.

– Da jeg så poengene hennes trodde jeg det var kjørt, men nå er vi bare kjempefornøyd. I morgen har hun ikke noe press på seg, og vi ser at hun er en kald fisk som gjør det hun skal, så jeg har troen, avslutter hun,

Stemningen stod i taket i Asker kulturhus etter at det ble klart at Anne Line Gjersem er videre til friløpet - der en OL-vinner i kunstøp skal kåres.

FEST I ASKER: Stemningen i kulturhuset sto i taket etter at det ble klart at Gjersem kvalifiserte seg for friløpet i kunstløp.