21-åring skutt og drept i Oslo: – Fremstår som et målrettet angrep

Politiet sier at drapet i Prinsdal fremstår som et målrettet angrep. Store styrker jakter nå en ukjent gjerningsperson som forsvant fra åstedet kort tid etter skytingen.

Politiet i Oslo har startet drapsetterforskning etter at den 21 år gamle mannen ble skutt og drept utenfor en fastfood-restaurant i Prinsdal i Oslo sent fredag kveld.

Etter det NRK får opplyst var 21-åringen og tre andre menn inne på restauranten. Da de gikk ut på parkeringsplassen skal den ukjente gjerningspersonen ha løsnet det dødelige skuddet.

Drap på Prinsdal

SØK: Store politistyrker søkte i natt etter den ukjente gjerningsmannen. Ifølge vitner skal han ha forlatt åstedet til fots.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I etterkant av skytingen brøt det ut et basketak mellom de tre andre mennene og gjerningspersonen. I dette basketaket fikk en av de tre mennene stikkskader før gjerningsmannen flyktet fra åstedet til fots.

Da nødetatene kom fram til åstedet, fant de den 21 år gamle mannen. Han ble senere erklært død på stedet.

Ingen er foreløpig pågrepet, opplyste Oslo-politiet lørdag formiddag.

– Vi etterforsker det som et drap med ukjent gjerningsperson, sier politiinspektør Grete Metlid fra Oslo politidistrikt.

Vitner til skytingen har sagt at gjerningsmannen kom til stedet og gikk målrettet til angrep på 21-åringen.

Grete Metlid i Oslo Politidistrikt

DRAPSETTERFORSKNING: Grete Metlid i Oslopolitiet vil gjerne komme i kontakt med folk som bor i området der drapet skjedde i natt.

Foto: Terje Pedersen / Scanpix

– Det hele fremstår som et målrettet angrep. Det er en person som kommer til stedet og målrettet skyter denne personen, sier politiinspektøren.

Mannen i 20-årene som ble knivstukket skal ikke ha fått alvorlige skader.

– Han ble påført flere knivstikk, men det går bra med ham, ifølge de opplysningene vi har. Han er fortsatt under behandling, sier Metlid.

Ukjent motiv

Politiet har kalt inn ekstra ressurser i drapsetterforskningen. I tillegg til kriminaltekniske undersøkelser, har flere vitner har allerede vært inne til avhør. Politiet vet foreløpig ikke hva motivet bak drapet og knivstikkingen er.

Drap på Prinsdal

– MÅLRETTET: 21-åringen skal ha blitt skutt da han forlot restauranten natt til lørdag. Politiet mener at drapet på mannen fremsto som målrettet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi undersøker alle mulige teorier, også om dette drapet kan være knyttet til konflikter i det kriminelle miljøet, sier Metlid.

Politiet ber nå folk som vet noe om saken, eller som var i området om å ta kontakt med dem på telefonnummer 22 66 99 66 eller via tipsmottaket deres.

– Vi er selvsagt interessert i kontakt med folk som har hørt eller sett noe i området, sier Metlid.

Politiet kommer til å være i området nå og vil gjerne snakke med folk i Prinsdal, både for å få tips og for å berolige dem.

Krimteknikere sikrer spor etter drapet på Prinsdal.

SPOR: Krimteknikere sikrer spor etter drapet på Prinsdal natt til lørdag.

Foto: Terje Pedersen / Scanpix

– Vi må finne ut hvorfor en ung mann blir drept på denne måten. Alt er av interesse, sier Metlid.

Trodde det var fyrverkeri

– Jeg satt i vinduskarmen hele natta og prøvde å følge med. Jeg turte ikke å gå ut.

Sarah Gaulin flyttet til Prinsdal for en uke siden.

NABO: Sarah Gaulin flyttet til Prinsdal for en uke siden.

Foto: Paal Wergeland / NRK

Sarah Gaulin flyttet til Prinsdal for en drøy uke siden. Natt til lørdag ble det avfyrt skudd, kun 100 meter fra der hun bor.

– Vi håpet at det var fyrverkeri, fordi vi hadde en hendelse i forrige uke med det, men skjønte da politisirenene dukket opp at det var noe mer alvorlig.

Tidligere på kvelden rykket politiet i Oslo ut på en annen skyting på Bjølsen i Oslo. En person ble skutt i armen i forbindelse med at to grupperinger braket sammen.

Personen ble ikke livstruende skadet. Politiet sier at det ikke er noen sammenheng mellom de to skyteepisodene fredag kveld.