En mann er skutt og drept i Prinsdal i Oslo

Politiet leter etter gjerningspersoner etter at en mann ble skutt og drept i en kebab-kiosk i Prinsdal i natt. En annen mann er knivskadet.

Prinsdal Grill, Bislett kebab på Prinsdal

Politiet avhører vitner inne på hamburgerrestauranten Prinsdal Grill, der en mann ble bekreftet død natt til lørdag.

Foto: Olav Rønneberg, NRK

Innsatsleder Svein Arild Jørundland i Oslo-politiet bekrefter overfor NRK at mannen i 20-årene, ble erklært død ved 01.30-tiden.

Pårørende ble ifølge politiet varslet kort tid etter.

Politiet fikk melding om skytingen utenfor Prinsdal Grill kl. 23.51. Et titall politipatruljer og flere ambulansen kom til.

– Helsepersonell gikk straks i gang med livreddende tiltak, men livet sto dessverre ikke til å redde, sier Jørundland.

Litt etter at politiet ankom, ble en mann med knivskader funnet i nærheten. Også han er i tjueårene. Han er sendt til Ullevål sykehus for behandling.

Ambulanse ved Prinsdal Grill i Oslo

Flere ambulanser står ved åstedet.

Foto: Olav Rønneberg, NRK

Jakter på gjerningsmenn

Bevæpnet politi lette i rundt halvannen time etter en gjerningsmann som de mistenker står bak begge skadetilfellene i Prinsdal.

Vitner opplyste til NTB like etter hendelsen å ha sett en person av arabisk utseende løpe fra stedet etter skytingen, i svarte klær og med ansiktet delvis tildekket. Disse opplysningene kunne ikke politiet bekrefte overfor NRK.

Ifølge politiet er det en relasjon mellom de to skadde, som begge er kjent av politiet fra før.

Laster Twitter-innhold

Kan være gjengoppgjør

Politiet undersøker nå om det kan være en sammenheng mellom skytingen i Prinsdal, og skytingen som tidligere på fredagskvelden skjedde på Bjølsen i Oslo.

Politiet fikk ved 20.20-tida melding om at to skudd var avfyrt i Gjøvikgata på Bjølsen rett nord for Oslo sentrum. Tre eller fire personer ble sett løpende fra stedet.

En person skutt på Bjølsen

Fredag kveld ble en mann skutt i armen på Bjølsen i Oslo.

Foto: Ola Mjaaland / NRK

En mann med skuddskader i armen ble funnet i Bentsegata like i nærheten. Han ble sendt til Ullevål sykehus, hvor politiet forsøker å avhøre ham. Skadene skal ikke være livstruende.

Politiet skriver på Twitter at bakgrunnen for skytingen på Bjølsen kan være to gjenger som skal ha kranglet.

Laster Twitter-innhold

Det er usikkert om det er en sammenheng mellom de to hendelsene.

– Det er helt klart en tanke som streifer oss, men per nå er det ingenting som bekrefter at det er en sammenheng, sier operasjonsleder Line Skott ved Oslo-politiet til NTB.

Politiet i Oslo undersøker om det kan være rivaliserende gjenger som står bak skytingen på Bjørlsen og Prinsdal fredag kveld.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger