14 forestillinger på en uke

HØNEFOSS (NRK): I tre intensive uker har elevene ved musikallinja på Ringerike Folkehøgskole ferdigstilt Disney-forestillingen Jungelboken.

HØNEFOSS (NRK): I tre intensive uker har elevene ved musikallinja på Ringerike Folkehøgskole ferdigstilt Disneyforestillingen Jungelboken. Denne uken spiller de 14 forestillinger.

Alle barn fra fem til sju år i Ringerike kommune har fått muligheten til å se den kjente Disney-historien. Først til helgen blir det åpent for alle andre.

– Vi har basert vår oppsetning av Jungelboken på Disneys versjon, men vi måtte søke etter rettighetene for å få lov til å sette opp forestillingen, sier PR-sjef og skuespiller Julie Bjørnebye.

Folkehøgskole inviterte Obamas datter

Marie Gåsvik er lærer og regissør ved Ringerike og er begeistret over hva de har fått til. Denne uken spiller de 14 forestillinger.

– Vi har jobbet intensivt de siste tre ukene. Det er en veldig kort produksjonstid. Her på folkehøgskolen så går det i 120, og vi har stadig vekk nye prosjekter, sier hun.

– Det som er veldig flott hos oss, er at vi ønsker at elevene på musikallinja her ikke bare skal stå på scenen å skinne selv, men de må også jobbe mye backstage, fortsetter hun.

Tar imot fem enslige og mindreårige flyktninger

Bytter på hovedrollen

Når alle elevene skal bytte på å styre lyd, lys og kore, så er klassen fordelt på to lag. Noe som medfører to Mowgli-karakterer. I denne oppsetningen er det Nora Ring og Eirik Lockert Rohde som spiller hovedrollen.

Nora Ring spiller Mowgli i annenhver forestilling og hun forteller at det er litt krevende for henne som jente å spille gutt.

– Det er en liten gutt, fortsetter hun.

– Det er det som gjør det litt vanskelig for meg også. Nora har gått i studie på meg da, for å finne ut av hvordan hun skal spille gutt, sier Eirik Lockert Rohde.

Skal få skolelysten tilbake

Ringerike Folkehøgskole

Ringerike Folkehøgskole

Foto: Anette Skafjeld / NRK