Hopp til innhold
Doug Jones
Foto: Justin Sullivan / AFP

Valg av senator i Alabama

Oppsummert

Den omstridte konservative kandidaten Roy Moore tapte mot demokraten Doug Jones i senatsvalget i Alabama i USA. Det er første gang på 25 år at en demokrat vinner i denne delstaten. Dermed har republikanerne kun en stemmes overvekt i Senatet.

  • Trump ber Moore erkjenne nederlaget

    USAs president Donald Trump ber republikaneren Roy Moore innse at han tapte senatorvalget i delstaten Alabama. Tre dager etter valget har Moore ikke offisielt erkjent nederlaget, og har antydet at han vil ha omtelling av stemmene.

  • Demokratene øyner nytt håp

    – Dersom en demokrat som Doug Jones kan vinne i Alabama, så kan en demokrat vinne så å si hvor som helst, konstaterer CNN i en analyse. Flertallet av velgerne i Alabama har de siste 25 årene vært trofaste republikanere.

  • – Et prestisjenederlag for Trump

    President Donald Trump hater å tape, og valgresultatet i Alabama er et prestisjenederlag for ham, sier kommentator Jan Arild Snoen i tidsskriftet Minerva. Trump skriver på Twitter at han visste at republikaneren Roy Moore ikke kom til å vinne.

    Snoen om Trumps nyeste tweet.
  • Doug Jones vant med 21 000 stemmer

    Den demokratiske kandidaten Doug Jones vant i Alabama med en margin på 21.000 stemmer av totalt 1,2 millioner stemmer. Dette gir Demokratene vind i ryggen foran mellomvalgene i 2018, sier kommentator i Amerikanskpolitikk.no, Henrik Heldahl.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no