Politiske protester i Burkina Faso 2014
Foto: ISSOUF SANOGO / Afp

Uro i Burkina Faso

Oppsummert

Ytterliggående islamister har gjennomført flere angrep i Burkina Faso de siste årene. Sikkerhetssituasjonen er blitt verre siden president Blaise Compaoré rømte landet etter store demonstrasjoner i 2014.

 • Trusler hindret velgere i å stemme

  Om lag 300.000 velgere i Burkina Faso fikk ikke stemt i presidentvalget i går. Ytterliggående islamister truer områder i en femdel av det voldsherjede afrikanske landet, der staten ikke har kontroll. Flere valglokaler måtte stenge etter trusler.

 • Presidentvalg i gang i Burkina Faso

  Valglokalene i Burkina Faso i Afrika er åpnet. Dagens presidentvalg er preget av volden i landet, og ikke alle vil få stemt, melder Reuters. Flere enn 2000 er drept av islamistisk vold i år, og én million mennesker er på flukt.

 • 14 drept i angrep i Burkina Faso

  13 regjeringssoldater og en politimann ble drept av jihadister i et angrep nord i Burkina Faso, opplyser kilder i sikkerhetstjenesten til AFP. Siden 2015 har militante islamister med bånd til al-Qaida eller IS gjennomført en rekke angrep i landet.

 • Én million på flukt i Burkina Faso

  Én million mennesker er på flukt i det afrikanske landet Burkina Faso, ifølge Flyktningrådet. Landet preges av voldelige konflikter, og utbruddet av koronapandemien gjør forholdene enda verre for folk i landet, melder nyhetsbyrået AP.

  Burkina Faso Volunteer Fighters
  Foto: Sam Mednick / AP
 • 20 drept i angrep

  Rundt 20 mennesker har blitt skutt og drept på et marked øst i Burkina Faso. Det skal være uidentifiserte menn som står bak skytingen, ifølge myndighetene.

Det er skutt i nærheten av den franske ambassaden
Burkina Fasos president Michel Kafando har kommet tilbake etter at han er påstått bortført en uke

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no