NRK Meny
Politiske protester i Burkina Faso 2014
Foto: ISSOUF SANOGO / Afp

Uro i Burkina Faso

Oppsummert

Den avsatte presidenten i Burkina Faso, Blaise Compaoré, er tiltalt for overlagt drap, melder kilder innen rettsvesenet i landet, ifølge nyhetsbyrået AFP. Compaoré rømte landet etter store demonstrasjoner i 2014 og hæren grep makten.

 • Fire drept i bakholdsangrep

  Fire væpnede menn er drept i et bakholdsangrep på en militærpatrulje i Burkina Faso, opplyser en offiser. Fem soldater ble såret i sammenstøtet. Angrepet på patruljen skjedde torsdag, nær grensen mot Mali, nord i Burkina Faso.

 • Minst ti drept i Burkina Faso

  Minst ti soldater er drept i et angrep i Burkina Faso etter at angripere angrep en militærforlegning. Angriperne, som trolig kom fra nabolandet Mali, satte fyr på bygninger, telt og militærkjøretøy.

 • Hindret statskupp i Burkina Faso

  Regjeringen i Burkina Faso sier at de har hindret et forsøk på å gjennomføre et statskupp, melder AFP. – En gruppe på 30 menn skal ha forsøkt å frigjøre personer som er fengslet for et tidligere kuppforsøk, sier landets innenriksministeren Compaore.

 • Ex-president etterlyst for drap

  Den avsatte presidentene i Burkina Faso, Blaise Compaoré, er etterlyst internasjonalt for drap på landets tidligere president, Thomas Sankara, i 1987. Compaoré skal leve i eksil i nabolandet Elfenbenskysten etter at de militære grep makten i fjor.

Burkina Fasos president Michel Kafando har kommet tilbake etter at han er påstått bortført en uke

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no