NRK Meny
Politiske protester i Burkina Faso 2014
Foto: ISSOUF SANOGO / Afp

Uro i Burkina Faso

Oppsummert

Den avsatte presidenten i Burkina Faso, Blaise Compaoré, er tiltalt for overlagt drap, melder kilder innen rettsvesenet i landet, ifølge nyhetsbyrået AFP. Compaoré rømte landet etter store demonstrasjoner i 2014 og hæren grep makten.

 • Minst ti drept i Burkina Faso

  Minst ti soldater er drept i et angrep i Burkina Faso etter at angripere angrep en militærforlegning. Angriperne, som trolig kom fra nabolandet Mali, satte fyr på bygninger, telt og militærkjøretøy.

 • Hindret statskupp i Burkina Faso

  Regjeringen i Burkina Faso sier at de har hindret et forsøk på å gjennomføre et statskupp, melder AFP. – En gruppe på 30 menn skal ha forsøkt å frigjøre personer som er fengslet for et tidligere kuppforsøk, sier landets innenriksministeren Compaore.

 • Ex-president etterlyst for drap

  Den avsatte presidentene i Burkina Faso, Blaise Compaoré, er etterlyst internasjonalt for drap på landets tidligere president, Thomas Sankara, i 1987. Compaoré skal leve i eksil i nabolandet Elfenbenskysten etter at de militære grep makten i fjor.

 • Ex-president tiltalt for drap

  Den avsatte presidenten i Burkina Faso, Blaise Compaoré, er tiltalt for overlagt drap, melder kilder innen rettsvesenet i landet, ifølge nyhetsbyrået AFP. Compaoré rømte landet etter store demonstrasjoner i 2014.

 • Kuppmakar i varetekt Burkina Faso

  General Gilbert Diendere, som prøvde seg på eit statskupp i Burkina Faso i september, er pågripen og sett i varetekt. Det opplyser tryggingskjelder i landet, skriv AFP. Han har vore på hemmeleg stad lenge etter det mislukka kuppet, men overgav seg til politiet torsdag.

Burkina Fasos president Michel Kafando har kommet tilbake etter at han er påstått bortført en uke

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no