Hopp til innhold

AFP: Minst 28 drept i Burkina Fasos hovedstad

Burkina Fasos hovedstad Ouagadougou ble fredag angrepet fra antatte ytterliggående islamister, ifølge landets politisjef. Blant de drepte er også åtte av dem som deltok i angrepet.

Det er skutt i nærheten av den franske ambassaden

Eksplosjoner og skyting kunne høres i byen fredag, og politisjef Jean Bosco Kienou sier det ser ut til å være et terrorangrep.

Ifølge informasjonsminister Remy Danjuino ble sju soldater og åtte ytterliggående islamister drept i forbindelse med angrepet. Han regner med at dødstallet for soldater vil stige, ettersom mange er såret.

Skytingen pågikk i nærheten av den franske ambassaden, det franske kultursenteret og Burkina Fasos militære hovedkvarter.

Det er det franske nyhetsbyrået AFP som opplyser at minst 28 mennesker er drept i forbindelse med angrepet mot militærhovedkvarteret. Informasjonsminister Danjuino har ikke opplyst om hvorvidt det er sivile drepte i tillegg til soldater og gjerningsmenn.

Skjøt fra bil

En AFP-reporter har hørt kraftige skuddvekslinger og sett en bil som står i brann.

Ifølge øyenvitner ble bilen brukt av angriperne. De sier også at fem væpnede menn hoppet ut av bilen og begynte å skyte mot folk på gata før de fortsatte mot den franske ambassaden, som ligger i sentrum av byen.

– Hele bygningen skalv og vinduer ble knust. Så hørte jeg skuddsalver fra automatvåpen, sier et øyenvitne ifølge RFI.

Politiet og militæret hadde fredag utplassert styrker i det aktuelle området.

Angrep Burkina Faso

Politiet sier det trolig dreier seg om et terrorangrep.

Foto: Ahmed Ouoba / AFP

Skudd ved Statsministerens kontor

Den lokale radiostasjonen Omega melder at det også er avfyrt skudd ved Statsministerens kontor.

Andre øyenvitner sier at det har vært en eksplosjon i nærheten av hovedkvarteret til landets væpnede styrker og det franske kultursenteret, som ligger om lag 1 kilometer fra stedet der det første angrepet fant sted.

Både USA og Frankrike har spesialstyrker i Burkina Faso, der ytterliggående islamister de siste årene har gjennomført en rekke angrep og aksjoner.

I august 2017 ble 19 mennesker drept i et terrorangrep mot en restaurant i Ouagadougou. Året før ble 30 drept i et lignende angrep i byen.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt