Protester i La Paz i Bolivia
Foto: CARLOS GARCIA RAWLINS / NTB Scanpix

Uro i Bolivia

Oppsummert

Evo Morales har trukket seg som president i Bolivia etter omfattende protester mot valget i oktober. Bolivia er fortsatt preget av uro og usikkerhet. Senator Jeanine Anez er valgt til ny midlertidig president.

 • Vil skrive ut nyvalg i Bolivia

  Bolivias fungerende president Jeanine Añez ber landets kongress om å godkjenne en lov som muliggjør nyvalg. Hun ber også kongressen gå med på å trekke tilbake resultatet fra presidentvalget i oktober, i tillegg til å danne en ny valgdomstol.

 • Tre demonstranter drept i Bolivia

  Tre demonstranter ble drept og tretti såret da bolivianske soldater med makt brøt opp blokaden som har hindret forsyningen av drivstoff i Bolivia. Tirsdag rykket politiet og soldater inn for å rydde unna demonstrantene.

 • Henter hjem studenter fra Bolivia

  Utveklsingsstudenter i Bolivia blir nå hentet tilbake til Norge. Universitet i Bergen vurderer sikkerhetssituasjonen så usikker at de har valgt å hente studentene umiddelbart, skriver Khrono. Bolivia har vært preget av kaos etter presidentvalget.

  Demonstranter i La Paz i Bolivia
  Foto: JuanKarita / JuanKarita
 • Varsler nyvalg i Bolivia «snart»

  Bolivias konservative, midlertidige regjering, ledet av Jeanine Añez, kunngjorde søndag at hun vil skrive ut nyvalg snart. Hun ga ingen flere detaljer, men sa at regjeringen vil forsøke å «gjennopprette landets demokratiske troverdighet».

 • Dødstala stig i Bolivia

  Minst 8 tilhengarar av tidlegare president Evo Morales er drepne i samanstøyt med tryggingsstyrkar i Bolivia fredag. Det opplyser bolivianske tenestemenn laurdag, melder AP.

Boliviansk senator Jeanine Anez avlegger ed som midlertidig president
Bolivias avgåtte president, Evo Morales lander i Mexico hvor han har fått innvilget asyl.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no