Protester i La Paz i Bolivia
Foto: CARLOS GARCIA RAWLINS / NTB Scanpix

Uro i Bolivia

Oppsummert

Evo Morales har trukket seg som president i Bolivia etter omfattende protester mot valget i oktober. Bolivia er fortsatt preget av uro og usikkerhet. Senator Jeanine Anez er valgt til ny midlertidig president.

 • Ber om et fritt og rettferdig valg

  Tidligere president Evo Morales i Bolivia sier han respekterer beslutningen til landets midlertidige president Jeanine Añez om å delta i valget i mai. – Det er hennes rett, sa Morales lørdag. Han ber samtidig om et fritt og rettferdig valg 3. mai.

 • Bolivia bryter med Cuba

  Bolivia bryter de diplomatiske forbindelsene med Cuba. Det skjer etter at Cubas utenriksminister anklaget Bolivias midlertidig statsoverhode Jeanine Añez for kupp og servilitet overfor USA. Bolivias folkevalgte president Evo Morales er i eksil

 • Tidligere minister arrestert

  Bolivias tidligere innenriksminister Carlos Romero er pågrepet for korrupsjon. Romero vil bli stilt for retten, og en dommer skal avgjøre om han fortsatt skal fengsles, slippes fri eller plasseres i husarrest.

 • Nytt valg i Bolivia i mai

  Det blir både presidentvalg og valg til nasjonalforsamlingen i Bolivia 3. mai, melder valgkommisjonen i følge DPA. Landet har vært preget av politisk kaos og demonstrasjoner etter valget i oktober. Evo Morales måtte til slutt gå av som president.

 • Bolivia utviser Mexicos ambassadør

  Bolivia utviser Mexicos ambassadør og to spanske diplomater, opplyser landets midlertidige president. Bolivia anklager diplomater fra de to landene for å ha hjulpet et medlem fra regjeringen til ekspresident Evo Morales i et forsøk på å rømme landet.

Boliviansk senator Jeanine Anez avlegger ed som midlertidig president
Bolivias avgåtte president, Evo Morales lander i Mexico hvor han har fått innvilget asyl.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no