Protester i La Paz i Bolivia
Foto: CARLOS GARCIA RAWLINS / NTB Scanpix

Uro i Bolivia

Oppsummert

Evo Morales har trukket seg som president i Bolivia etter omfattende protester mot valget i oktober. Bolivia er fortsatt preget av uro og usikkerhet. Senator Jeanine Anez er valgt til ny midlertidig president.

 • Morales har fått asyl i Argentina

  Bolivias tidligere president Evo Morales og fire andre medlemmer av landets tidligere regjering har fått innvilget asyl i Argentina. – Asylsøkerne har fått innvilget permanent oppholdstillatelse, sier det argentinske utenriksdepartementet.

 • Ransaka huset til Morales

  Etterforskarar i Bolivia stadfestar at dei har ransaka huset til landets tidlegare president Evo Morales i det dei seier er ei terroretterforsking. Morales trekte seg i november etter 14 år ved makta etter påstandar om valfusk.

 • Slår fast valgfusk i Bolivia

  Den endelige rapporten etter valget i Bolivia slår fast at det ble utøvd «ondsinnet manipulasjon» som påvirket utfallet. Det er Organisasjonen av amerikanske stater (OAS) som har levert sin endelige rapport etter valget i Bolivia i oktober

 • Bolivia sender ambassadør til USA

  Bolivia har utnevnt Walter Oscar Serrate Cuellar til landets første ambassadør til USA på 11 år. Han må først godkjennes i nasjonalforsamlingen. Cuellar har fungert som landets ambassadør til FN.

 • Vil ikkje gje Morales amnesti

  Bolivias mellombelse president Jeanine Anez seier nei til senatet sitt forsøk på å gje den tidlegare presidenten Evo Morales amnesti. Det melder AFP.

Boliviansk senator Jeanine Anez avlegger ed som midlertidig president
Bolivias avgåtte president, Evo Morales lander i Mexico hvor han har fått innvilget asyl.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no