Protester i La Paz i Bolivia
Foto: CARLOS GARCIA RAWLINS / NTB Scanpix

Uro i Bolivia

Oppsummert

Evo Morales har trukket seg som president i Bolivia etter omfattende protester mot valget i oktober. Bolivia er fortsatt preget av uro og usikkerhet. Senator Jeanine Anez er valgt til ny midlertidig president.

 • Dødstala stig i Bolivia

  Minst 8 tilhengarar av tidlegare president Evo Morales er drepne i samanstøyt med tryggingsstyrkar i Bolivia fredag. Det opplyser bolivianske tenestemenn laurdag, melder AP.

 • FN åtvarar om situasjonen i Bolivia

  Situasjonen i Bolivia kan komme ut av kontroll om styresmaktene ikkje handterer han i samsvar med internasjonale normar for maktbruk og med respekt for menneskerettane. Det seier FN sin høgkommisær for menneskerettar, Michelle Bachelet, melder AFP.

 • Morales-tilhengere drept

  Fem tilhengere av avgåtte president Evo Morales i Bolivia er drept i sammenstøter med sikkerhetsstyrker. Bolivia har vært preget av omfattende uro i kjølvannet av presidentvalget i oktober, som endte med at Morales gikk av som president i Bolivia.

 • AFP: Bolivia utviser diplomater

  Bolivias nye midlertidige utenriksminister Karen Longaric varsler utvisning av diplomater fra Venezuelas ambassade i La Paz. Venezuela var en viktig støttespiller for avgåtte president Evo Morales.

 • AFP: Morales vil bli tiltalt

  Evo Morales kan bli tiltalt dersom han vender tilbake til Bolivia, melder nyhetsbyrået AFP. Morales trakk seg som president i Bolivia etter omfattende protester mot valget i oktober.

Boliviansk senator Jeanine Anez avlegger ed som midlertidig president
Bolivias avgåtte president, Evo Morales lander i Mexico hvor han har fått innvilget asyl.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no