Hopp til innhold
Anklager om kuppforsøk i Bolivia
Foto: AIZAR RALDES / AFP

Bolivia

  • Hetebølge i Bolivia: Unntakstilstand ut året

    Departementet Santa Cruz i Bolivia har erklært unntakstilstand ut året som følge av ekstremvær og skogbranner, melder Reuters som viser vil lokale myndigheter.

    De siste skogbrannene øst i landet har hindret drivstofforsyninger fra å nå visse områder med tog, skriver lokale medier. Dette har forverret den pågående dieselmangelen som begynte tidligere denne uken. Det gjør det også vanskeligere for brannpersonell å nå berørte områder.

  • 22 døde i bussulykke i Bolivia

    Minst 22 mennesker mistet livet og 16 ble skadet da en buss og en lastebil frontkolliderte i Bolivia.

    Ulykken skjedde på en hovedvei i Andesfjellene mellom Patacamaya i Bolivia og Tambo Quernado nord i Chile, sier Nilo Torrico i trafikkpolitiet til TV-kanalen Unitel.

    – Så langt er seksten personer omkommet, og fjorten skadede er sendt til sykehus, opplyser Torrico. Både bussjåføren og lastebilsjåføren mistet livet i ulykken.

    Bussen var på vei til Chile da ulykken skjedde.

    (NTB)

  • Morales anklager Bolivias president for å ha iscenesatt militærkupp

    Bolivias ekspresident Evo Morales anklager landets nåværende president Luis Arce for å ha lurt det bolivianske folk ved å iscenesette militærkuppet forrige uke.

    Morales var blant de mest framtredende bolivianerne som rettet skarp kritikk da rundt 200 militærfolk og pansrede kjøretøy marsjerte mot regjeringspalasset onsdag.

    Søndag sluttet han seg imidlertid til flere som hevder at Arce selv sto bak hendelsen, og at det hele var et forsøk på å skaffe seg sympati fra landets befolkning for å bote på svak oppslutning.

    (NTB)

  • Kuppgeneral i Bolivia overført til høysikkerhetsfengsel

    Generalen som er siktet for å ha ledet det mislykkede kuppforsøket i Bolivia denne uken, er overført til et høysikkerhetsfengsel i påvente av rettssak.

    General Juan José Zúñiga er siktet for terrorhandlinger og for å ha startet et væpnet opprør.

    – Sannheten vil komme for en dag, sa Zúñiga til pressen lørdag idet han ble ført ut fra en politistasjon og inn i en ventende fangetransport. Deretter ble han kjørt til høysikkerhetsfengselet Chonchocoro i utkanten av hovedstaden La Paz.

    Zúñiga har flere ganger etter pågripelsen hevdet at landets president Luis Acre beordret ham til å utføre kuppforsøket, noe Acre og resten av regjeringen benekter.

    (NTB)

    Bolivias tidligere forsvarssjef, general Juan José Zúñiga, eskorteres ut av en politistasjon lørdag for å bli overført til et høysikkerhetsfengsel.
    Foto: Juan Karita / AP
  • Bolivias president sier han ikke ble varslet om kuppforsøk

    Ingen hadde advart på forhånd om onsdagens kuppforsøk i Bolivia, hevder landets president.

    Dermed tilbakeviser han påstander om at regjeringen hadde fått nyss om at kuppforsøket var i gjerde.

    General Juan José Zuniga ble pågrepet natt til torsdag norsk tid og er mistenkt for å stå i spissen av det mislykkede kuppet.

    – Vi ble aldri informert om hva general Zuniga hadde planer om. Vi ble overrasket, sier president Luis Arce.

    Før han ble pågrepet, uttalte generalen at Arce hadde bestilt oppstyret for å øke presidentens popularitet. Også dette nekter Arce for.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no