Hopp til innhold
Botox i panna
Foto: Elisabeth Sandve / NRK

Botox

Oppsummert

På få år har bruken av fillers og botox i Norge økt markant. Tall fra Apotekforeningen viser at det i 2021 ble hentet ut nesten 30.000 pakninger botox. Det er en økning på cirka ti prosent fra året før.

  • Vil ha strengere regler for botox

    Bransjeforeninger innen plastisk kirurgi og fillers vil ha strengere regler for injeksjoner. NRK Sørlandet har nylig skrevet om at bruken av fillers og Botox i Norge har økt markant de siste årene. Stortinget vil få forslag om 18-års aldersgrense og regulering av hvem som kan få injisere fillere og Botox, altså at man bør være lege, tannlege eller sykepleier.

    Botox i panna
    Foto: Elisabeth Sandve / NRK
  • Flere bruker Botox

    Flere og flere bruker Botox til å fikse på kroppen. På få år har antallet klinikker som tilbyr dette økt fra 2 til 15, bare i Kristiansand. De som tar Botox er i alle aldre fra 18 til godt voksne.

  • Botox og fillers er mer populært

    På få år har bruken av fillers og botox i Norge økt markant. Tall fra Apotekforeningen viser at det bare i fjor ble hentet ut nesten 30.000 pakninger botox. Det er en økning på cirka ti prosent fra året før. Ved en klinikk i Kristiansand har på få år antallet kunder økt med over 20 prosent.

  • Vil ha 18-årsgrense på Botox

    Helseminister Bent Høie har i en pressemelding på regjeringens hjemmesider sagt han ønsker å stramme inn lovverket for å motvirke kroppspress mot barn og unge. Tidligere har personer under 18 år kunne få injeksjoner eller kosmetiske inngrep utført om de hadde foreldrenes godkjenning. Om den nye lovgivningen får flertall i Stortinget, fjernes den muligheten. Lovendringen gjelder ikke de som har medisinsk eller odontologisk begrunnelse.

  • Kameler disket ved bruk av Botox

    12 kameler er diskvalifisert fra en skjønnhetskonkurranse i Saudi-Arabia på grunn av bruk av Botox. Eierne hadde forsøkt å gjøre dem mindre rynkete for å vinne konkurransen med 250 millioner kroner i premiepotten. Ifølge nyhetsbyrået Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no