Harald Stabell
Foto: Camilla Wernersen

Treholt-saken

Oppsummert

Den tidligere journalisten Geir Selvik Malthe-Sørenssen (52) er tiltalt for blant annet å ha svindlet til seg 6,7 millioner kroner. Han har blant annet innrømmet at han har lurt Arne Treholt og advokat Harald Stabell.

 • Malthe-Sørenssen tiltalt

  Tidligere journalist og privatetterforsker Geir Selvik Malthe-Sørenssen er tiltalt for dokumentforfalskning og grove bedragerier i millionklassen. Han møtte torsdag i Oslo tingrett og erkjente det han er tiltalt for, melder TV2.

 • Malthe-Sørenssen siktet

  Den tidligere journalisten Geir Selvik Malthe-Sørenssen er siktet for bedrageri, dokumentfalsk og uakseptabel påvirkning av parter i retten, melder VG. Journalisten, privatetterforskeren og forfatteren møtte forrige uke til et sju timer langt avhør med politiet.

 • Stabell godtar ikke unnskyldningen

  – Troverdigheten til Malthe-Sørensen er helt på bånn, og jeg stiller nå spørsmål ved alt han har fortalt. Dette er veldig skuffende. Han har lurt både meg og Arne Treholt trill rundt, sier Treholts advokat Harald Stabell til NRK.

 • Innrømmer å ha lurt Treholt

  Den tidligere journalisten Geir Selvik Malthe-Sørenssen innrømmer at han lurte Arne Treholt og advokat Harald Stabell ved å dikte opp en fiktiv etterretningsagent, skriver Dagbladet.

 • Ønsker å avhøre Malthe-Sørenssen

  Politiet vil avhøre forfatteren Geir Selvik Malthe-Sørenssen (50), som er under etterforskning for millionbedrageri. – Vi forsøker å komme i kontakt med ham for å få til et avhør, sier visepolitimester Terje Nybøe i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Advokat Harald Stabell vet ikke hvem som står bak det han mener tyder på avlytting av kontoret hans.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no