NRK Meny
Taxfree på Gardermoen
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Taxfree-ordningen

Oppsummert

Regjeringen vil ikke endre taxfee-ordningen som ble utvidet i 2014 slik at reisende kan bytte inn tobakkskvoten i tollfri vin. En rapport viser at kutt i taxfeesalget vil føre til bedret folkehelse.

 • Tidenes taxfree-salg på Gardermoen

  Det ble solgt vin, sprit og kosmetikk for nærmere fire milliarder kroner på Oslo lufthavn i fjor, skriver DN. Tallene kommer fra det private selskapet Travel Retail Norway (TRN), som driver de tre store taxfreebutikkene på flyplassen.

 • Vinmonopolet kan ta over taxfree

  I flere måneder har Vinmonopolet hatt samtaler med Avinor om å ta over taxfreehandelen av alkohol på flyplassene. Konsesjonen til dagens aktør, Travel Retail Norway, løper ut i 2022, skriver Aftenposten.

 • Rapport: Taxfreestopp bra for helsa

  Folkehelsa blir bedre om taxfree-handelen stoppes, er konklusjonen på en ny utrednin, skriver avisa Vårt Land. Stortinget ba i fjor regjeringen om en utredning om ordningens konsekvenser, men regjeringen vil ikke foreslå endringer.

 • – Feil å avvikle taxfree-ordningen

  – Å avvikle taxfree-ordningen vil føre til at flere flyplasser må legges ned, med mindre Ap går inn for betydelige bevilgninger til Avinor over statsbudsjettet, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no