Hopp til innhold
Taxfree på Gardermoen
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Taxfree-ordningen

Oppsummert

Regjeringen vil ikke endre taxfee-ordningen som ble utvidet i 2014 slik at reisende kan bytte inn tobakkskvoten i tollfri vin. En rapport viser at kutt i taxfeesalget vil føre til bedret folkehelse.

  • Nytt rekordår for Vinmolopolet

    Årets salg på Vinmonopolet setter en rekord de tror kan bli stående i flere tiår. I 2021 anslår de at de vil selge 118,5 millioner liter vin, sprit og øl, melder NTB. Dersom samfunnet åpner opp etter koronapandemien vil grensehandel og taxfreehandel trolig ta seg opp igjen, på bekostning av salgstallet til Vinmonopolet. Allerede 22. desember passerte Vinmonopolet den forrige rekorden, som var satt i fjor.

  • Vil ha taxfree på Ski stasjon

    MDG i Akershus vil at Ski stasjon skal bli sentral i forbindelse med satsingen på jernbanenettet i Norden. Stortingskandidat Kristoffer Robin Haug sier til Østlandets Blad at han vil ha taxfree på togstasjonen i Ski, og at nye navn som Berlin, København og Hamburg skal stå på avgangstavlen. Partiets nye transportplan ble offentliggjort i begynnelsen av juni.

  • Vil ha taxfree på tog

    Miljøpartiet de Grønne vil beholde taxfree-ordningen, men flytte den fra fly til tog, sier MDGs Rasmus Hansson til Nettavisen. Inntektene staten får på dette kan brukes til å finansiere og forbedre togtilbudet, mener han.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no