NRK Meny
Taxfree på Gardermoen
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Taxfree-ordningen

Oppsummert

Regjeringen vil ikke endre taxfee-ordningen som ble utvidet i 2014 slik at reisende kan bytte inn tobakkskvoten i tollfri vin. En rapport viser at kutt i taxfeesalget vil føre til bedret folkehelse.

 • Vinmonopolet kan ta over taxfree

  I flere måneder har Vinmonopolet hatt samtaler med Avinor om å ta over taxfreehandelen av alkohol på flyplassene. Konsesjonen til dagens aktør, Travel Retail Norway, løper ut i 2022, skriver Aftenposten.

 • Rapport: Taxfreestopp bra for helsa

  Folkehelsa blir bedre om taxfree-handelen stoppes, er konklusjonen på en ny utrednin, skriver avisa Vårt Land. Stortinget ba i fjor regjeringen om en utredning om ordningens konsekvenser, men regjeringen vil ikke foreslå endringer.

 • – Feil å avvikle taxfree-ordningen

  – Å avvikle taxfree-ordningen vil føre til at flere flyplasser må legges ned, med mindre Ap går inn for betydelige bevilgninger til Avinor over statsbudsjettet, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

 • Vil la Vinmonopolet overta tax-free

  Grasrota i Arbeiderpartiet vil ikke gå bort fra tax-free-ordningen. I stedet går et flertall av fylkeslagene inn for å la Vinmonopolet overta, skriver Klassekampen. 13 av 18 fylkeslag avisen har snakket med er positive til å la Vinmonopolet ta over.

 • Taxfreeordningen under press

  Taxfreeordningen blir satt under press på Arbeiderpartiets landsmøte i april. Aps helsepolitikere ønsker ordningen fjernet, og dersom det blir vedtatt, vil det være politisk flertall for en total omlegging av ordningen, skriver Dagens Næringsliv.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no