Nordkapplatået
Foto: Kristina Kalinina / NRK

Strid om Nordkapplatået

Oppsummert

Finnmarkseiendommen har leid ut Nordkapplatået til Rica Eiendom for 99 år. Leien er økt med 5354 prosent, til 3,5 millioner kroner i året. Nordkapp kommune er skuffet.

 • Nordkapp-strid i retten

  Striden om parkeringsavgift på Nordkapplatået skal i dag behandles i retten. Nordkapp kommune har nektet Scandic å kreve penger for parkering på platået. Selv mener hotelkjeden de har lov til å kreve avgift. Det er satt av ni dager til saken.

 • Fylkesmannen avviste Nordkapp-klage

  Fylkesmannen i Troms og Finnmark har avvist Rica og Scandics klage om å oppheve tidligere vedtatt områdeplan for Nordkapphalvøya. Fylkesmannen sier at kommunen nærmest har full myndighet til selv å avgjøre hvordan arealene i kommunen skal brukes.

 • Uenighet i Nordkapp kommune

  Fungerende kommunedirektør i Nordkapp er mot sin vilje blitt bedt om å fratre stillingen før tiden, skriver Ságat. Årsaken er at den kommende kommunedirektøren kan starte tidligere. Nå krangler de politiske partiene om situasjonen som har oppstått.

 • Ny kommunedirektør i Nordkapp

  Stig Kjærvik er innstilt som kommunedirektør i Nordkapp. To kandidater er innstilt, men flertallet i arbeidsgiverutvalget mener at Kjærvik er den beste kandidaten. Formannskapet kommer med innstilling før kommunestyret ansetter ny kommunedirektør.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no