Hopp til innhold
Nordkapplatået
Foto: Kristina Kalinina / NRK

Strid om Nordkapplatået

Oppsummert

Finnmarkseiendommen har leid ut Nordkapplatået til Rica Eiendom for 99 år. Leien er økt med 5354 prosent, til 3,5 millioner kroner i året. Nordkapp kommune er skuffet.

  • Ny runde om retten til Nordkapplatået

    Etter en klage fra Scandic Hotels skal allemannseie av Nordkapplatået på nytt opp i kommunestyret. Den betente saken har vart i mange år.

    Helt siden 2018 har striden om Nordkapplatået rast i Nordkapp kommune. Konflikten har foregått mellom kommunen og Scandic Hotels.

    Hotellkjeden tok i mange år betalt for at turister skulle komme seg ut på platået og for parkeringsavgift. Men etter sist valg fikk de ikke lenger lov.

    Torsdag skal kommunestyre behandle saken på nytt.

    (NTB)

  • Scandic anker til Høyesterett

    Scandic har valgt å anke til Høyesterett i Nordkapp-saken etter å ha tapt to rettsinstanser mot Nordkapp kommune. Det melder Radio Nordkapp. Kommunen har fått medhold i at man må ha løyve fra kommunestyret for å kunne drive avgiftsparkering på Nordkapp-platået.

  • Ankesaken om Nordkapplatået starter mandag

    Ankesaken om hvordan Nordkapplatået skal driftes, kommer opp til behandling i Hålogaland lagmannsrett i Tromsø mandag.

    Saken handler om hvorvidt hotellkjeden Scandic skal kunne ta betalt for parkering på platået, og om turister skal få bevege seg fritt rundt etter friluftsloven.

  • Nordkappsaken opp for retten i august

    Tvisten mellom hotellkjeden Scandic og Nordkapp kommune skal opp for lagmannsretten i august. Nordkapp kommune vant i fjor fram i tingretten, som mente Scandic ikke skal få lov å ta parkeringsavgift fra turister som besøker Nordkapplatået. Scandic valgte å anke dommen.

    Nordkapplatået
    Foto: Hanne Wilhelms / NRK
  • Nordkapp-strid i retten

    Striden om parkeringsavgift på Nordkapplatået skal i dag behandles i retten. Nordkapp kommune har nektet Scandic å kreve penger for parkering på platået. Selv mener hotelkjeden de har lov til å kreve avgift. Det er satt av ni dager til saken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no