Nordkapplatået
Foto: Kristina Kalinina / NRK

Strid om Nordkapplatået

Oppsummert

Finnmarkseiendommen har leid ut Nordkapplatået til Rica Eiendom for 99 år. Leien er økt med 5354 prosent, til 3,5 millioner kroner i året. Nordkapp kommune er skuffet.

 • Nordkappavtale gir millioninntekter

  Finnmarkseiendommen har leid ut Nordkapplatået til Rica for 99 år. Leien er økt til nær 3,5 millioner kroner i året, skriver Klassekampen. Nordkapp kommune utarbeider for tiden en plan for området, og politikerne beklager at avtalen alt er signert.

 • Enighet om Nordkapplatået

  Rica Eiendom og Finnmarkseiendommen (FeFo) er enige om ny festekontrakt. I kontrakten er arealet på den bortfestede delen av eiendommen redusert fra 900 dekar til 115 dekar, melder NTB. Nordkapplatået er Norges tredje mest besøkte turistattraksjon.

 • Utsetter forbud på Nordkapplatået

  Bygge- og deleforbudet på Nordkapplatået, som ble fattet i oktober, utsettes nå i vente på endelig behandling av klagen. Fylkesmannen sier forbudet for Nordkapplatået lider av flere saksbehandlingsfeil.

 • Advarer mot enerett

  – Det vil være uklokt å gi Scandic fortsatt enerett på Nordkapplatået. Det sier både SV-politiker Jan Olsen og professor Knut Bjørn Lindkvist. Finnmarkseiendommen er klar til å gi Nordkapp kommune rett til å regulere arealene på Nordkapp selv.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no