Hopp til innhold
Hunter Biden i dress.
Foto: AP

Straffesaken mot Hunter Biden

Oppsummert

Føderale aktorer varsler at det skal bli tatt ut tiltale mot presidentsønn Hunter Biden i løpet av september, kommer det fram i rettspapirer.

 • Hunter Biden vil trolig erklære seg ikke skyldig i sak om våpenbesittelse

  Hunter Biden vil ventelig erklære seg ikke skyldig når han møter i retten i delstaten Delaware i en sak som dreier seg om ulovlig besittelse av våpen.

  51 år gamle Hunter Biden, president Joe Bidens sønn, anklages for å ha løyet om sin narkotikabruk da han kjøpte et skytevåpen i 2018. Biden må møte opp personlig ettersom en dommer avviste hans forespørsel om å møte i retten via videolink.

  Han har erkjent at han i tiden rundt våpenkjøpet slet med avhengighet av crack, men mener at han ikke har gjort seg skyldig i noe lovbrudd.

  Biden ble tiltalt kort tid etter at en tilståelsesdom gikk i vasken. I denne saken ble våpenbesittelsen koblet til to tilfeller av påstått skattefusk.

  Nå skal en spesialetterforsker håndtere saken, og det ligger ikke an til noen snarlig slutt. Saken mot Hunter Biden har fått stor oppmerksomhet og er blitt brukt av Donald Trump og Republikanerne i angrep mot Joe Biden.

  (NTB)

 • Hunter Biden må møte i retten 3. oktober

  Hunter Biden må møte i retten 3. oktober, tiltalt for brudd på våpenloven. Han ønsket å kun møte via videolink, men må møte opp, melder Reuters.

  Saken ble først berammet til 26. september, men flyttet etter ønske fra Bidens advokater, opplyser dommeren.

  Hunter Biden er det første barnet til en sittende president som blir tiltalt. Advokaten hans varslet tirsdag at klienten kommer til å nekte straffskyld.

  Hunter Biden
  Foto: AP
 • Hunter Biden saksøker USAs skatteetat

  Hunter Biden har saksøkt den amerikanske skatteetaten IRS, som han mener har brutt loven ved å røpe skatteopplysningene hans.

  Søksmålet ble mandag levert inn til en domstol i Washington D.C. Her vises det til over 20 uttalelser som to IRS-ansatte har kommet med i media i forbindelse med etterforskningen mot Hunter Biden - president Joe Bidens sønn - i Representantenes hus.

  De to omtales som varslere og har vitnet i Kongressen om det de mener er ulovlig politisk innblandning i en IRS-etterforskning av Bidens skatter.

  Hunter Biden ble i forrige uke tiltalt på tre punkter i en sak der han løy om sitt bruk av ulovlig narkotika da han kjøpte et våpen.

  Biden har tidligere blitt enig med påtalemyndigheten om en tilståelsesdom når det gjelder brudd på skatte- og våpenlovene, men denne avtalen er senere blitt opphevet.

  (NTB)

  Hunter Biden april 2022
  Foto: AFP
 • Varsler tiltale mot Hunter Biden

  Føderale aktorer varsler at det skal bli tatt ut tiltale mot presidentsønn Hunter Biden i løpet av måneden, kommer det fram i rettspapirer onsdag.

  Biden, som er sønn av president Joe Biden, kom egentlig til enighet med påtalemyndigheten om en tilståelsesdom, men en føderal dommer avviste dette i sommer.

  I stedet ble statsadvokat David Weiss fra Delaware oppnevnt som spesialetterforsker.

  Onsdag kommer det fram i rettspapirer at påtalemyndigheten vil be en storjury ta ut tiltale mot Hunter Biden innen 29. september, skriver CNBC. Det er ikke klart hva slags tiltale det er snakk om.

  Biden er anklaget for skattejuks og ulovlig besittelse av våpen. (NTB)

  Hunter Biden i dress.
  Foto: AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no