Hopp til innhold
USAs president Joe Biden
Foto: Evan Vucci / AP

Joe Biden

Oppsummert

Joe Biden overtok som USAs president 20. januar 2021 etter å ha slått Donald Trump i valget i november året før. Med seg har han visepresident Kamala Harris. Biden har signalisert at han stiller til gjenvalg i 2024.

 • Kilder: Biden til Helsingfors i juli

  USAs president Joe Biden ventes å besøke Helsingfors i Finland i starten av juli, oppgir utenriks- og sikkerhetspolitiske kilder til avisen Iltalehti.

  Ifølge kildene skal Biden besøke Finland før Nato-toppmøtet i Vilnius i Litauen 11.–12. juli, skriver avisen.

  (NTB)

 • Scholz går god for Bidens mentale kapasitet

  Tysklands forbundskansler Olaf Scholz sier han ikke har noen tvil når det gjelder president Joe Bidens mentale kapasitet foran et eventuelt gjenvalg.

  – Dette er en mann som har svært klare ideer og som vet utmerket vel hva som foregår i landet hans, men også i resten av verden, sa Scholz i et intervju med Welt-TV søndag.

  Scholz har tilbrakt de siste dagene sammen med Biden og andre verdensledere på G7-toppmøtet i Hiroshima i Japan og ble intervjuet derfra.

  President Joe Biden og forbundskansler Olaf Scholz under G7-toppmøtet i Japan
  Foto: LUDOVIC MARIN / AFP
 • Biden får kritikk for å ha brukt huskelapp

  USAs president Joe Biden (80) blir kritisert for å ha brukt en huskelapp med navn og bilde på en journalist han skulle møte. Kritikerne mener at det er et tegn på at Bidens intellektuelle kraft er minkende.

  Bidens pressetalskvinne Karine Jean-Pierre sier det ikke er noe unormalt i at presidenten blir briefet og får med seg notater til intervjuer.

  Karine Jean-Pierre
  Foto: Evan Vucci / AP
 • Biden stiller til attval som president

  Den amerikanske presidenten Joe Biden (80) har formelt kunngjort sitt kandidatur til presidentvalet i 2024, melder Reuters.

  – Kvar generasjon har ein augneblink der dei må stå opp for demokratiet, og for fundamentale rettar. Eg meiner dette er vår – og difor stiller eg til attval som den amerikanske presidenten, skriv Biden på Twitter.

  Biden har ved fleire høve sagt at han ville stille til val som demokratane sin kandidat, men det er fyrst no kunngjeringa er offisiell. Både den sittande presidenten og visepresident Kamala Harris har sagt at dei vil stille saman.

  President Biden Delivers Remarks In Monterey Park, California On Efforts To Reduce Gun Violence
  Foto: MARIO TAMA / AFP
 • Biden og demokratiske ledere vil ikke forhandle om gjeldstak

  USAs president Joe Biden og demokratiske ledere i Kongressen kommer ikke til å forhandle med Republikanerne om gjeldstak i budsjettsamtalene.

  Det slo Biden fast i samtaler tirsdag sammen med Senatets flertallsleder Chuck Schumer og demokratenes leder i Representantenes hus, Hakeem Jeffries.

  Biden sa til Schumer og Jeffries at han står klar til separate forhandlinger om budsjettet først etter at Republikanerne har lagt fram sin budsjettplan, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

  (NTB)

USAs president Joe Biden i Kyiv: – Ukraina består

Biden: – Trolig et av de største tornadoutbruddene i USAs historie

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no