Hopp til innhold
USAs president Joe Biden
Foto: Evan Vucci / AP

Joe Biden

Oppsummert

Joe Biden overtok som USAs president 20. januar 2021 etter å ha slått Donald Trump i valget i november året før. Med seg har han visepresident Kamala Harris. Biden har signalisert at han stiller til gjenvalg i 2024.

 • Biden tatt i CNNs faktasjekk etter kannibal-påstand

  President Joe Biden kom før helgen med tydelige antydninger om at onkelen hans var blitt spist av kannibaler på Ny-Guinea. Stemmer ikke, konkluderer CNN.

  Biden skal ha fortalt om onkelens fly som ble skutt ned i et område der det var mange kannibaler i Ny-Guinea.

  – De fant aldri levningene hans. Men regjeringen dro tilbake, da jeg var der nede, så sjekket de og fant noen deler av flyet og sånt, sa Biden videre ifølge en utskrift fra Det hvite hus onsdag 17. april.

  CNN har faktasjekket opplysningene og konkluderer med at «Bidens dramatiske detaljer stemmer ikke overens med forsvarsdepartementets offisielle forklaring om flystyrten». Der heter det at flyet falt ned over havet.

 • Biden ettergir studiegjeld på 7,4 milliarder dollar

  President Joe Bidens regjering skal ettergi studiegjeld verdt 7,4 milliarder dollar, opplyser Det hvite hus.

  Tidligere i måneden kunngjorde Biden planer om lettelser i studiegjeld for minst 23 millioner amerikanere. Fredagens plan omfatter lettelser for 277.000 låntakere, ifølge Bidens kontor.

  Biden er for tiden i full gang med valgkampen foran høstens valg, og ettergivelse av studiegjeld regnes som en viktig sak for mange av hans kjernevelgere. (NTB)

 • Biden samler inn 25 millioner dollar i New York

  President Joe Biden samler torsdag inn hele 25 millioner dollar til valgkampen.

  Radio City Music Hall samler stjerner som Stephen Colbert, Queen Latifah, Lizzo, Ben Platt, Cynthia Erivo og Lea Michelle. Tusener av tilhengere som betaler 225 dollar hver, er ventet å møte opp. De 25 millioner dollar inkluderer inngangspenger som er betalt inn flere uker på forhånd, skriver NTB.

  Election 2024 Decision Notes Wisconsin
  Foto: Jacquelyn Martin / AP
 • Forsvarer rapport som hevdet at Biden hadde dårlig hukommelse

  Spesialetterforsker Robert Hur har tirsdag vitnet i en kongresshøring om president Joe Bidens feilhåndtering av graderte dokumenter.

  Hur sto bak en omstridt rapport som beskrev Biden som en gammel mann med dårlig hukommelse. Rapporten slo fast at Biden med vilje beholdt graderte dokumenter fra tiden som visepresident, men at det ikke var grunnlag for tiltale mot ham.

  Da han vitnet tirsdag forsvarte Hur vurderingen rundt Bidens hukommelse. Han sa at den var «nødvendig, presis og rettferdig».

  Special Counsel Robert Hur Testifies On Biden's Classified Documents Investigation
  Foto: WIN MCNAMEE / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no