Hopp til innhold
Den selverklærte sjamanen var en av lederne under stormingen av Kongressen 6. januar.
Foto: Saul Loeb / AFP

Storming av Kongressen

Oppsummert

Tusenvis av Trump-tilhengere var 6. januar 2021 samlet i Washington for å protestere mot valgresultatet og rundt 2000 brøt seg inn i Kongressen. Fem mennesker døde og 128 politifolk ble skadd. 725 mennesker har blitt tiltalt og 70 er dømt så langt.

 • Republikanere stevnet av granskningskomité

  Komiteen som gransker Donald Trump-tilhengernes stormingen av Kongressen 6. januar i fjor, har stevnet fem republikanere som har nektet å forklare seg.

  Blant de fem som torsdag mottok stevningen, var partiets leder i Representantenes hus, Kevin McCarthy.

  Kongressrepresentantene Scott Perry, Jim Jordan, Andy Biggs og Mo Brooks er også stevnet etter at de tidligere har nektet å forklare seg frivillig for komiteen. (NTB)

 • Trumps sønn skal vitne for kongresskomité

  Donald Trumps sønn, Donald Trump Jr. har gått med på å vitne for kongresskomitéen som etterforsker stormingen av Kongressen 6. januar 2021. Det melder The New York Times.

 • Trumps svigersønn vitnet i kongresstorming-høring

  Ekspresident Donald Trumps svigersønn Jared Kushner svarte torsdag på spørsmål fra panelet som gransker stormingen av Kongressen 6. januar i fjor.

  Kushner er den høyest rangerte Trump-rådgiveren og foreløpig det første familiemedlemmet som har vitnet. Han deltok frivillig via videolenke uten å ha blitt stevnet, skriver NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no