Hopp til innhold
Storming av Kongressen 6. januar 2020
Foto: John Minchillo / AP

Storming av Kongressen

Oppsummert

Tusenvis av Trump-tilhengere var 6. januar 2021 samlet i Washington for å protestere mot valgresultatet. Rundt 2000 brøt seg inn i Kongressen. En kongresskomite vil stille daværende president Donald Trump for retten for å ha oppildnet til opprøret.

 • Medlem av Oath Keepers dømt til 8 års fengsel

  Medlem av den amerikanske militsen Oath Keepers, Jessica Watkins, er dømt til 8,5 års fengsel for sin innblanding i stormingen av Kongressen 6. januar 2021. Det melder Reuters.

 • Dømt til 18 års fengsel for kongresstormingen

  Den amerikanske høyreekstremisten Stewart Rhodes er dømt til 18 års fengsel for kongresstormingen 6. januar 2021. Rhodes' dom er den første i sitt slag. Han er dømt for å ha stått bak et flere uker langt komplott som endte med at Oath Keepers gikk i front under stormingen. Målet var å hindre at valget av Joe Biden som USAs president ble godkjent. Rhodes er grunnlegger av den høyreekstreme gruppen.

  (NTB)

 • Dømt til 4,5 års fengsel etter stormingen

  Mannen som under stormingen av kongressen 6. januar 2021 ble avbildet sittende med føttene på skrivebordet til Nancy Pelosi ble onsdag dømt til 4,5 års fengsel, skriver NBC News.

  Bildet av den smilende Richard «Bigo» Barnett smilende i stolen til lederen for Representantens hus gikk verden rundt etter kongresstormingen.

  Richard «Bigo» Barnett
  Foto: AFP
 • Rekordstraff for kongresstormingen

  En mann er dømt til fengsel i 14 år for å ha deltatt i stormingen av USAs kongress i 2021.

  Peter Schwartz er dømt for å ha angrepet politibetjenter med pepperspray og en stol da han deltok i kongressopprøret da Joe Bidens valgseier skulle godkjennes.

  Det er den strengeste straffen i de mange rettsoppgjørene etter at Kongressen ble stormet. Aktor ba om fengsel i 24 og et halvt år, men dommen ble altså mildere enn det. (NTB)

  Et bilde fra et kroppskamera til en politibetjent viser Peter Schwartz som bruker pepperspray mot politiet under kongresstormingen.
  Foto: AP
 • Proud Boys-medlemmer dømt etter Kongressstormingen

  Fire medlemmer av den høyreekstreme gruppen Proud Boys er funnet skyldige i den siste store rettssaken mot de militante gruppene som stormet Kongressen.

  De er dømt for å ha planlagt angrepet 6.januar 2021. En av de dømte er den tidligere lederen Enrique Tarrio.

  De risikerer opptil 20 års fengsel.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no