NRK Meny
Hvordan fordeler utgiftene i statsbudsjettet seg på ei kake?

Statsbudsjettet 2018

Oppsummert

Regjeringen har lagt frem sitt forslag til statsbudsjett for 2018, og foreslår å bruke totalt 1.325 milliarder kroner i neste års budsjett.

 • Folkehøyskoleelever demonstrerer

  2000 folkehøyskoleelever fra hele landet skal demonstrere foran Stortinget i dag i protest mot forslaget om å kutte i støtten til folkehøgskolene. Regjeringen foreslår i statsbudsjettet kutt på 25 millioner kroner til skolene og 11 millioner i studiestøtten til elevene.

 • KrF vil kjempe mot dagpengekutt

  KrF sier nei til regjeringens forslag om å stramme inn på reglene for å få dagpenger. KrFs Kjell Ingolf Ropstad, sier partiet ikke vil sette noe ultimatum før forhandlingene. – Men dette blir en veldig viktig sak for KrF, sier han.

 • Mulig ny stasjon på Jan Mayen

  Bygningene på Jan Mayen ble satt opp i 1960. I statsbudsjettet for neste år foreslås det å sette av midler til prosjektering av et nybygg. Bygningene på den norske stasjonen på øya i Atlanterhavet, var ment å vare i ti år, skriver TV 2.

 • BA: 2,55 mill til statlige ledere

  Snittlederlønningen i de 39 heleide statlige selskap og foretak eid av departementene er 2,55 millioner kroner, ifølge BA. Avisen har gått gjennom de ulike departementenes egne forslag til statsbudsjett. Det er styret i selskapene som bestemmer lønna.

 • Kaller forslag en hån mot barna

  Fra flere hold rettes det skarp kritikk mot forslaget i statsbudsjettet til arbeidet mot vold og overgrep mot barn. – Voldsfeltet ble avspist med en økning på 54 millioner. Det er en hån mot barna, sier barneombud Anne Lindboe til Aftenposten.

Hvordan fordeler utgiftene i statsbudsjettet seg på ei kake?
Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018 legges fram for Stortinget i dag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no