NRK Meny
Snøskred Lyngseidet
Foto: Arild Yngve Koch

Snøskred i Troms

Oppsummert

To personer ble tatt av et snøskred i Lyngen i Troms torsdag ettermiddag. Den ene ble raskt reddet, mens den andre. en mann i 50-årene, først ble funnet og ble gravd fram etter nesten to timer. Han ble erklært død på sykehuset fredag ettermiddag.

 • To skadd i snøskred på Vannøya

  Det har gått et snøskred på Vannøya. Et utenlandsk turfølge på ni personer var involvert, melder politiet. Det ble raskt avklart at alle ni var gjort rede for. AMK sendte ut Luftambulanse som hentet ut to skadde personer. De øvrige var uskadd.

 • – Turister forstår ikke skredfaren

  Elleve utenlandske skiløpere har mistet livet i snøskred i Norge de siste fem årene. De forstår ikke farene, mener skredekspert Kjetil Brattlien ved Norges Geotekniske Institutt. Torsdag døde en italiensk mann da han ble tatt av skred i Troms.

 • Omkom etter skred i Lyngen

  Den italienske skituristen som i går ble tatt av snøskred i Lyngen i Troms, døde fredag av skadene, bekrefter Universitetssykehuset Nord-Norge. Mannen var i 50-årene.

 • Fortsatt kritisk for skredoffer

  Tilstanden er meget alvorlig for den italienske mannen som torsdag ble tatt av snøskred i Lyngen i Nord-Troms. Mannen i 50-årene lå under snøen i nesten to timer før han ble gravd fram. Han behandles nå på Universitetssykehuset i Tromsø.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no