SNØSKRED-SOGNDAL-130121S-SF
Foto: Hovedredningssentralen Sør-Norge

Snøskred

Oppsummert

Snøskred, snøras eller lavine oppstår gjerne på grunn av naturlige forhold, men snøskred kan også utløses av skiløpere eller annen trafikk i et ustabilt område. Norges Vassdrags- og Energidirektorat, NVE, varsler snøskredfare på varsom.no.

 • Skredfare flere steder

  Det er meldt om betydelig snøskredfare i Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen, Tromsø og Jotunheimen lørdag. Søndag er listen enda lenger. I tillegg er det også meldt om snøskredfare, faregrad 3, i Indre Sogn, Hallingdal og Vest-Telemark, melder Varsom.no.

  Faregrad 3, som er det nest høyeste nivået, betyr ustabile forhold og risiko for at skred utløses, selv ved liten tilleggsbelastning i brattheng.

 • Politiet om dødsulykken i Lyngen

  Politiet vet ikke hva som utløste snøskredet i Lyngen, der to menn fra Tromsø omkom på lørdag. Det sier leder for Nord-Troms lensmannsdistrikt, Ole Johan Skogmo. Det er svært krevende krevende forhold i fjellet i Nord-Norge, ifølge snøskredvarslinga.

 • Navngir omkomne i Lyngen-skredet

  Det var 26 år gamle Robin Lie Sørensen og 28 år gamle Martin Tollefsen som omkom i skredulykken på Sofiatinden i Lyngen 1. mai. Navnene offentliggjøres i samråd med de pårørende, opplyser politiet i Nord-Troms.

 • Navngir omkomne i Lyngen-skredet

  Det var 26 år gamle Robin Lie Sørensen og 28 år gamle Martin Tollefsen som omkom i skredulykken på Sofiatinden i Lyngen lørdag 1. mai. Navnene offentliggjøres i samråd med de pårørende.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no