Hopp til innhold
SNØSKRED-SOGNDAL-130121S-SF
Foto: Hovedredningssentralen Sør-Norge

Snøskred

Oppsummert

Ved inngangen til påsken varsler NVE at det er betydelig snøskredfare i hele landet. De ber skiturister følge med på varsom.no.

 • Betydelig snøskredfare flere steder i helgen

  Det er meldt om snøskredfare flere steder i landet i helgen. På Vestlandet og på Svalbard er det meldt om betydelig snøskredfare.

  I Nordenskiöld Land på Svalbard, samt i Trollheimen, Romsdal og Sunnmøre er det ifølge Skredvarslingen en skredfare på nivå 3.

  Det er i tillegg moderat snøskredfare flere andre steder i landet.

  Det er også meldt snø på fjellet flere steder i helgen. Trollheimen, Strynefjell og Dovrefjell er det sendt ut farevarsel for snø.

 • Økt snøskredfare i Jotunheimen

  Det er varslet økt snøskredfare i Jotunheimen de neste dagene, melder nettstedet varsom.no. Snøskredfaren kommer til øke fra moderat til betydelig, ifølge beregninger fra NVE. Alle turgåere anbefales å unngå helninger som er brattere enn 30 grader.

  Toppturimse Jotunheimen
  Foto: Even Lusæter
 • Norsk Folkehjelp: – En påske uten alvorlige hendelser

  I løpet av påska har det kun vært én leteaksjon for mannskapene i Norsk Folkehjelp. Det var knyttet stor spenning til hvordan påsken ville bli for redningstjenesten, med betydelig skredfare over store deler av landet. – Til sammen har våre frivillige redningsmannskaper rykket ut på 50 oppdrag i løpet av påsken, og det er et helt normalt nivå, sier leder i Norsk Folkehjelp Sanitet, Vegard Eidissen Lindbæk.

  Frivillige søker i snøen
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Ikkje skred ved Eidsbugarden

  Luftambulanse og redningshelikopter frå Lom har nå undersøkt området i Mjølkedalen ved Eidsbugarden, og funne at det har ikkje gått snøskred. Det er berre ein snøskavl som har losna. Ingen personar er råka eller skadd av dette.
  Alle etatar avbryt nå innsatsen sin.

 • Melder om snøskred ved Eidsbugarden

  Politiet melder på Twitter om eit mogleg snøskred i Mjølkedalen ved Eidsbugarden. Skredet er meldt av ein skiløpar på staden. Naudetatar og innsatsgrupper for snøskred er på veg, to ambulansehelikoptre er også på veg.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no