Hopp til innhold
Snøskred på reinøya
Foto: Redningsselskapet

Snøskred

Oppsummert

Fredag 31. mars ble Troms rammet av flere alvorlige skredulykker, der fire personer omkom.Det er fortsatt store skredfare i Troms og Finnmark.

 • Avsluttar søk etter snøskred ved Skålavatnet

  Politiet og frivillige avsluttar søket ved Skålavatnet ved Loen i Stryn kommune etter at det kom melding om snøskred. Politiet skriv at ingenting tyder på at nokon er tekne av skredet.

  Det var uvisst når tid skredet gjekk, og det var uklart om personar hadde blitt tekne av det.

  – Skredet er varsla inn av to personar som var i området, som fekk signal på skredsøkarane sine, sa operasjonsleiar Beate Træen ved Vest politidistrikt.

  Det var uvisst om signala var forstyrringar eller nokon som faktisk var tekne av skredet.

  Skålavatnet ligg langs ruta til DNT-hytta Skålatårnet, som er eit populært turmål. Skredet er mellom 100 og 150 meter breitt.

  – Politiet og frivillige er på staden. Eit redningshelikopter er framme om kort tid, sa Træen.

  Klokka 13.30 melde politiet at dei ikkje hadde fått opplysningar om at personar var tekne av skredet. Politiet var på staden og jobba med å skaffe seg oversikt.

  Hovudredningssentralen Sør-Noreg (HRS) sende helikopter frå Florø. – Vi er framme no og har gjort eit grovsøk frå lufta. Vi har også sendt ned ein redningsmann som skal hjelpe dei som er der, sa redningsleiar Oddgeir Andersen.

  HRS sende også fagfolk for å gjere ei vurdering av skredet.

  14.00 var det gjort eit oversøk av store delar av skredet, men utan funn. Heile skredet blei gjort eit oversøk på.

  Varsom.no melder om faregrad 1 for snøskred i Indre Fjordane.

  Skålavatnet
 • Betydelig snøskredfare i Tromsø

  Faren for snøskred er betydelig i deler av Nord-Norge. Meteorologene advarer i den forbindelse om våte løssnøskred, som lett kan løsne av seg selv.

  Blant annet er snøskredfaren satt til oransje, altså betydelig fare, i Tromsø, Nord-Troms, Lyngen og Vest-Finnmark. For de tre sistnevnte stedene gjelder varslet fra lørdag til og med mandag. For Tromsø derimot gjelder farevarselet for lørdag og mandag, da det søndag kun er varslet moderat snøskredfare, skriver Varsom.no.

 • Flere snøskred i Sør-Norge

  Hovedredningssentralen Sør-Norge melder at de får melding om at det går snøskred flere steder i Sør-Norge nå på ettermiddagen. Det er spesielt områdene Jotunheimen og Indre Sogn.

  – Sjekk varsom.no og sørg for at turen blir trygg både for deg selv og de som venter der hjemme, melder de.

 • Omkom i snøskredet i Lyngen

  Politiet melder at den italienske mannen i 20 årene som ble lagt inn på Universitetssykehuset i Nord-Norge med kritiske skader etter å ha blitt tatt av snøskredet i Kvalvikdalen i Lyngen 31. mars, døde på UNN torsdag 6. april.

  Ifølge den italienske avisen Il Giornale Di Vicenza var det 25 år gamle italieneren Pietro De Bernadini som døde som følge av skadene. I samme skred døde også Matteo Cazolla.

  De etterlatte er varslet.

  Snøskredet i Kvalvikdalen 31. mars 2023 krevde dermed to menneskeliv.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no