Én person tatt av skred i Nord-Troms

Et skifølge på tre personer utløste et stort skred i et populært turområde i Nord-Troms onsdag ettermiddag. Én av dem ble tatt av skredet, men lå i overflaten av snømassene og ble hentet ut.

Fra skredet i Fastdalstinden i Lyngen

STORT: Skredet på Fastdalstinden var mer enn 500 meter bredt.

Foto: Politiet

Rundt klokken 13.00 utløste et skifølge med tyske statsborgere et stort snøskred på det populære fjellet Fastdalstinden i Nord-Troms.

– Én av dem ble tatt av skredet. vedkommende ble liggende øverst i snømassene, og ble fort gravd ut av turkameratene, sier Beate Helberg i politiet til NRK. Ifølge politiet skal personen som ble tatt skal være uskadd.

I 2015 omkom én person etter å ha blitt tatt av skred på det samme fjellet.

Skredet var rundt 500 meter bredt og gikk i et populært turområde. Politiet sendte ut store ressurser, med tre helikoptre, frivillige leitemannskaper og lavinehunder.

– Selv om både vedkommende som tipset oss først og de som ble tatt av skredet ikke trodde det var flere som var tatt av det store skredet. Vi sendte store ressurser for å være sikre på at ingen andre ble tatt, sier Helberg.

Lavinehunder og helikopter fra luftambulansen har gjennomført overflatesøk i skredet, uten å ha funnet noe. Mannskapene er nå sendt tilbake.

– Skifølget som ble tatt av skredet kommer seg ut av området på egen hånd, sier Beate Helberg i politiet.

Det har snødd mye i Troms den siste uka, og varsom.no melder om betydelig snøskredfare i Lyngen, med faregrad tre.

Så langt denne vinteren har ti personer mistet livet i snøskred i Norge, seks av dem i Troms.

Nyheter fra Troms og Finnmark