Skytedrama på Vinstra
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Skudd mot politiet på Vinstra

Oppsummert

Det ble avfyrt skudd mot politiet på Vinstra onsdag 26. november 2014 rundt klokken 20.35. En tjenestemann ble truffet og er skadet. Deretter forskanset gjerningsmannen seg, og ble først pågrepet etter åtte timer.

 • Mann dømt for drapsforsøk

  En 69 år gammel mann er dømt til overføring til
  tvungent psykisk helsevern for drapsforsøk på to politimenn på Vinstra i fjor. I nobember i fjor skjøt mannen mot to politibetjenter med et haglgevær.

 • – Psykotisk, men tilregnelig

  Den 69 år gamle mannen fra Vinstra som er tiltalt for drapsforsøk på to politibetjenter var psykotisk, mener de sakkyndige i Nord-Gudbrandsdal tingrett. De to psykiaterne mener likevel at han ikke kan regnes som strafferettslig utilregnelig.

 • Tiltalt for drapsforsøk mot politi

  69-åringen som skjøt mot politiet på Vinstra i Oppland i fjor er tiltalt for drapsforsøk. Mannen er tiltalt både for å ha skutt en politimann i korsryggen, og for å ha skutt mot en annen politimann han ikke traff. Hendelsen skjedde hjemme hos mannen.

 • Ber om frifinnelse

  Mannen som skjøt etter to politimenn på Vinstra i november i fjor nekter straffskyld og mener han handlet i selvforsvar. Mannens forsvarer sier til avisa Gudbrandsdølen Dagningen at han vil be om full frifinnelse på vegne av klienten.

- Forferdelig situasjon
Innslag fra Dagsrevyen.

– Politimannen er ved godt mot

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no