Vil be om frifinnelse for mannen som skjøt på politiet

Mannen som skjøt etter to politimenn på Vinstra i november i fjor nekter straffskyld og mener han handlet i selvforsvar.

Skytedrama på Vinstra

POLITIAKSJON: 20–30 politifolk bevæpnet med automatvåpen deltok i aksjonen mot mannens bolig på Vinstra natt til 27. november i fjor.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Mannens forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt, sier til avisa GD at han vil be om full frifinnelse på vegne av klienten.

69-åringen skal i avhør ha forklart at han ble redd da politiet skulle bryte seg inn hos ham og derfor hentet et haglegevær for å forsvare seg selv.

Klomsæt mener, ifølge avisen, at det er likhetstrekk mellom denne saken og en sak fra 2000 på Notodden, hvor en politimann skjøt og drepte en 27 år gammel mann.

– Jeg skal vise til den. Jeg vil ikke si så mye, men min klient fryktet for sitt liv, sier Sigurd Klomsæt til GD.

Skjøt på politiet

Politiet oppsøkte mannen hjemme etter at 69-åringen hadde oppført seg truende mot en lege og en helsesekretær på et lokalt legekontor.

Da de to polititjenestemennene forsøkte å ta seg inn i huset, skjøt mannen mot dem med et haglegevær og traff den ene. Politimannen hadde på seg en skuddsikker vest og ble ikke alvorlig fysisk skadet.

Siden skyteepisoden har 69-åringen vært varetektsfengslet og tvangsinnlagt ved Sykehuset Innlandets, avdeling Reinsvoll.