Firefighters arrive to battle the Tick fire, a wind driven wild fire in the hills of Canyon Country north of Los Angeles
Foto: Gene Blevins / Reuters

Skogbranner i California

Oppsummert

California herjes av flere store skogbranner som har ødelagt boliger og tvunget hundetusener til å forlate hjemmene sine. I California har flere millioner husstander også mistet strømmen. Over 3000 brannfolk er satt inn i slukkingen.

 • Truer med å holde tilbake midler

  President Donald Trump truer med å holde igjen nødhjelp til brannrammede California, fordi delstatens demokratiske guvernør har kritisert hans miljøpolitikk. I løpet av to uker har nye skogbranner i California svidd av 400.000 mål land i delstaten.

 • Framgang for brannvesenet

  Brannvesenet har kontroll på 30 prosent av skogbrannen i Ventura i California som så langt har rammet rundt 39.000 mål, ifølge lokale myndigheter. En rekke beboere har fått flytte hjem, men fortsatt truer den voldsomme skogbrannen 2.500 husstander.

 • Ny skogbrann i California

  7.500 mennesker er bedt om å evakuere grunnet en ny stor skogbrann i Santa Paula-området, nord for Los Angeles i California. Brannen blusset opp i South Mountain torsdag kveld, og spredte seg ifølge brannvesenet raskt til over 16.000 mål.

 • Kan ta måneder å slukke

  Skogbrannen nord i California har vokst enda mer det siste døgnet, og dekker nå over 300 kvadratkilometer. Brannvesenet tror det vil ta ti dager å få kontroll, og sa mandag at det vil ta ukevis, om ikke måneder før de har klart å slukke brannen helt.

 • Brannen utenfor Los Angeles avtar

  Skogbrannen som raser vest for Los Angeles, har lagt rundt 6.000 mål i aske, men er nå i ferd med å avta. Millioner av mennesker var uten strøm i delstaten mandag, fordi kraftselskapene stengte av forsyningen for å hindre at nye branner oppsto.

USAs president dro til de skogbrannrammede delene av California lørdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no