USAs president dro til de skogbrannrammede delene av California lørdag.

Skogbranner i California

Oppsummert

Store skogbranner i California har kostet over 70 liv og mer enn 1000 mennesker er savnet. Mange av dem er eldre mennesker som ikke unnslapp flammene i byen Paradise. Brannen er den dødeligste i USA på 100 år.

 • Trump i skogbrannramma California

  Donald Trump er på plass i byen Paradise i California, der han møter borgarmeister Jody Jones og offer for ein av delstaten sine verste skogbrannkatastrofar nokon gong. – Dette er veldig trist, sa Trump då han gjekk rundt i den utbrende byen.

  USAs president dro til de skogbrannrammede delene av California lørdag.
 • San Francisco røyklagt

  Innbyggere i Bay Area i California hamstrer luftfiltre og ansiktsmasker for å beskytte seg mot røyk fra skogbrannene som herjer lenger nord i delstaten. Over store deler av San Francisco ligger det gulaktig røyk fra skogbrannene.

  Røyk i San Frasisco
  Foto: Eric Risberg / AP
 • 40 prosent av brann kontrollert

  Ifølge myndighetene i California er nå 40 prosent av den store skogbrannen nord i delstaten under kontroll. Tidligere i uka anslo de at 30 prosent var under kontroll. 5000 brannfolk arbeider med å stanse flammene.

  Skogbrann i California
  Foto: HANDOUT / Reuters
 • Over 1000 savnet i California

  Tallet på savnede etter de voldsomme skogbrannene nord i California har steget til 1011 mennesker. Letingen etter omkomne resulterte fredag i at åtte nye brannofre ble funnet. Dermed er tallet på dem som er bekreftet omkommet oppe i 71.

 • Over 600 savnet etter skogbranner

  631 mennesker er savnet etter California-brann, og 63 er bekreftet døde. Tallet på savnede er en kraftig oppjustering fra onsdag da det ble meldt at 130 var savnet. Det nye tallet bygger på antall nødsamtaler som ble gjort da brannen brøt ut.

USAs president dro til de skogbrannrammede delene av California lørdag.
Korrespondent Anders Magnus forteller at brannfolkene nå kjemper for unngå at skogbrannen ødelegger flere byer i California.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no