Skogbrann i Rialto i California
Foto: Social Media / Reuters

Skogbranner i California

Oppsummert

Store skogbranner i California har kostet over 50 liv og over 100 mennesker er savnet. Mnage av dem er eldre mennesker som ikke unnslapp flammene. Brannen som utslettet byen Paradise med 27.000 innbyggere er den dødeligste i USA på 100 år.

 • 59 døde i skogbrann i California

  I alt 59 mennesker er bekreftet omkommet i skog- og gressbrannen nord i California, melder MSNBC. 130 er savnet, bekrefter amerikanske myndigheter. Ytterligere åtte mennesker er i natt bekreftet omkommet i den dødeligste skogbrannen på 100 år.

  Brannfolk leter etter omkomne i Pardise i California
  Foto: JOSH EDELSON / AFP
 • USA: Rundt 80 fortsatt savnet

  Rundt 80 mennesker er fortsatt savnet etter de kraftige skogbrannene i California, melder AP. Myndighetene har gått ut med navnene til de savnede etter det som er den dødeligste brannen i delstatens historie. 48 personer er bekreftet omkommet.

 • 50 bekreftet døde i skogbranner

  Dødstallet etter den dødeligste brannen i Californias historie er nå oppe i 48, opplyser amerikanske myndigheter. I tillegg har to mennesker omkommet i en skogbrann sør i delstaten ved Los Angeles.

  Brannfolk leter i ruiner i Paradise i California
  Foto: TERRAY SYLVESTER / Reuters
 • 5000 brannfolk kjemper mot flammene

  Skogbrannene i California er de verste i delstatens historie. 42 mennesker er bekreftet omkommet, flere hundre personer er savnet og over 7600 bygninger er ødelagt. 5000 brannfolk deltar i slukkingen.

 • NRKs USA-korrespondent om branner

  Korrespondent Anders Magnus forteller at brannfolkene nå kjemper for unngå at skogbrannen ødelegger flere byer i California.
Korrespondent Anders Magnus forteller at brannfolkene nå kjemper for unngå at skogbrannen ødelegger flere byer i California.
NRKs reportasjeteam er på plass i Paradise i California. Se direkterapporten som viser de enorme ødeleggelsene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no