Skattemeldingen
Foto: Karina Kaupang Jørgensen / NRK

Skattemeldingen

Oppsummert

I 2019 får skattemeldingen (den gamle selvangivelsen) helt ny drakt. 280.000 lønnstakere og pensjonister som er elektroniske brukere, har én inntekt, ett bosted og ellers enkle skatteforhold, får en helt ny og enklere melding.

 • Snart må skattemeldingen leveres

  Torsdag 30. april er siste frist for å levere skattemeldingen. 1,9 millioner nordmenn har allerede gjort det, og én av tre som skal ha penger tilbake har fått dem. Ifølge Skatteetaten har rundt 500.000 ennå ikke åpnet meldingen.

 • Vil gi skattepenger raskere tilbake

  Skatteetaten vil fra neste år fase inn et nytt system for håndteringen av skattemeldingen. Det nye systemet vil føre til at folk kan få den forhåndsutfyllte skattemeldingen tidligere og at man kan få tilbake skattepenger allerede i april.

 • En halv million gjør skattetabbe

  520.000 nordmenn dropper å gjøre en grundig sjekk av skattemeldingen før de sender den inn, viser ny undersøkelse. – Skattetabbe av dimensjoner, mener økonom Magne Gundersen i SpareBank 1. Tirsdag 30. april er siste frist for å gjøre endringer.

 • Bruker minst tid på skattemeldingen

  Folk i Agder og Rogaland er de som bruker minst tid på å sjekke sin egen skattemelding. I Hedmark og Oppland svarer 76 prosent at de bruker bruker litt eller mye tid på skattemeldingen, men i Agder gjelder dette kun 55 prosent, ifølge NTB.

  Skattemeldingen
  Foto: Karina Kaupang Jørgensen / NRK
 • Åtte av ti får penger igjen


  Åtte av ti skattebetalere ligger an til å få penger igjen på skatten. Det viser foreløpige tall fra skatteetaten. De foreløpige tallene viser at folk som får penger igjen, i snitt får 11.800 kroner hver. To av ti ligger an til å få restskatt.

Skattedirektør Hans Christian Holte om selvangivelsen som ble sendt ut i natt
Mange sjekker ikke selvangivelsen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no