Hopp til innhold
Skattelistesøk
Foto: Skjerdump skatteetaten.no

Skattelistene

Oppsummert

Alle som er registrert som e-bruker hos skatteetaten, kan logge seg inn på Altinn.no og se selvangivelsen digitalt.

 • Formuehopp for Sindre Finnes

  Fra 2021 til 2022 økte formuen til Sindre Finnes fra 2,3 millioner kroner til 3,6 millioner kroner.

  Ektemannen til Høyre-leder Erna Solberg tjente 2,3 millioner kroner i 2022, noe som er 800 000 over inntekten hans året før, skriver Dagbladets Børsen. Solberg selv hadde på sin side en formue på 4,6 millioner kroner i 2022, nær uendret fra året før.

  Avisen har ikke kunnskap om denne økningen tilskriver seg fra et svært godt lønnsoppgjør i NHO-foreningen Norsk Industri, der Finnes er fagdirektør, eller om forklaringen ligger et annet sted.

  Finnes havnet i høst i medienes søkelys, da Solberg innrømmet at hun hadde vært inhabil flere ganger i løpet av sine åtte år som statsminister som følge av ektemannens omfattende aktiviteter på aksjemarkedet.

  (NTB)

  Sindre Finnes
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • 200 norske Sveits-flyttere betalte 340 millioner i skatt

  200 norske såkalte «skatteflyktninger» som har flyttet til Sveits betalte 340 millioner kroner i skatt til Norge i fjor.

  Det viser tall Finansavisen har innhentet.

  Aker-eier Kjell Inge Røkke og Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl bidro blant annet med henholdsvis 77,8 millioner kroner og 51,8 millioner kroner til den norske statskassa i fjor.

  Bare fire norske «Sveits-flyktninger» betalte mer enn 20 millioner kroner i skatt.

  Kjell Inge Røkke under åpningen av Skulpturparken i Akerkvartalet, hovedkontoret til Aker på Fornebu.
  Foto: Lise Åserud
 • Gustav Witsøe fortsatt rikest i Norge – formueshopp på 33 prosent

  Laksebaron Gustav Magnar Witzøe (30 år) er fortsatt Norges rikeste menneske og hadde i fjor en formue på 26,5 milliarder kroner, viser skattelistene.

  Det er et betydelig formueshopp fra året før, da Salmar-eieren og laksearvingen var verdt 19,8 milliarder kroner. Witzøe var registrert med en inntekt på 2,4 millioner i fjor og betalte 292,5 millioner i skatt, melder E24.

  Bak ham på lista følger Rema-gründer Odd Reitan med en formue på 7,8 milliarder og oljefondssjef Nicolai Tangen med 7,6 milliarder.

  Deretter følger Andresen-søstrene Alexandra Gamlemshaug Andresen (7,3 milliarder) og Katharina Gamlemshaug Andresen (7,2 milliarder).

  På topp 10-lista er det tre kvinner og sju menn.

  Witzøe betalte klart mest skatt i Norge i fjor. På andreplass følger Ranveig Bergstøl som betalte 152 millioner i skatt etter salget av emballasjeprodusenten Jackon, mens Alexandra Gamlemshaug Andresen betalte tredje mest til fellesskapet med 128,9 millioner.

  Kjell Inge Røkke tjente mest i Norge i fjor. Han dro inn 410,8 millioner kroner og betalte 77,8 millioner i skatt. Røkke er bokført med en formue på 0 kroner.

  (NTB)

 • Rekordhøye skatter i fjor – ble betalt over 1700 milliarder kroner i skatt

  I Norge ble det i fjor betalt inn rundt 1702 milliarder kroner i skatt. Det er det høyeste tallet som noensinne er registrert, ifølge Skatteetaten.

  Til sammenligning ble det betalt inn 1057 milliarder kroner i skatt for inntektsåret 2021.

  Skattedirektør Nina Schanke Funnemark sier at mye av den store økningen skyldes høyere petroleumsskatt, som ga 883 milliarder kroner til statskassa i fjor.

  – Men også for selskaper, lønnsmottakere, pensjonister og personlig næringsdrivende er tallene høyere enn tidligere år, forteller hun.

  Videre viser tallene at 405.000 selskaper til sammen betalte 164 milliarder i skatt.

  Onsdag klokken 5 publiserte Skatteetaten skattelistene som viser hva den enkelte nordmann hadde i inntekt, formue og skatt i fjor.

  – Skattelistene viser ikke hva du har i lønnsinntekt, men den forteller hva du har i nettoinntekt. Dette er altså inntekten din minus fradragene du har krav på. På samme måte viser ikke tallene for formue hvor mye du har i banken, men hvilken netto formue du har, sier Funnemark.

  Tallene viser at cirka 4,3 millioner lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende betalte inn 655 milliarder kroner til fellesskapet.

  Av disse fikk over 3,2 millioner tilbakebetalt mer enn 42 milliarder kroner – i gjennomsnitt 12.898 kroner. 740.000 måtte betale til sammen 28 milliarder i restskatt – i gjennomsnitt 37.899 kroner.

  (NTB)

 • Advarer mot åpne skattelister

  Skattebetalerforeningen er kritiske til forslaget om å åpne for anonyme søk i skattelistene.

  Det kan føre til sosialt stigma, mener foreningen.

  – Opplysninger om inntekt og formue er etter vårt syn privat informasjon. Dette er informasjon som alle er tvunget til å oppgi til myndighetene med det konkrete formål å betale riktig skatt. Vi har liten sans for at slik informasjon legges åpent ut, sier administrerende direktør Karine Ugland Virik i Skattebetalerforeningen.

  Forslaget om å åpne skattelistene for anonyme søk igjen, er fremmet av partiet Rødt og får støtte fra SV, Ap og Sp.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no