Protester i Beograd mot presidenten
Foto: Darko Vojinovic / AP

Serbia

Oppsummert

Serbias nasjonalistiske president Aleksandar Vucic er anklaget av opposisjonen for å ha etablert et autokratisk regime. EU-parlamentet har oppfordret myndighetene i Beograd til bedre forhold for ytringsfrihet og pressefrihet.

 • Serbia har kjøpt russisk luftvern

  Serbia har kjøpt et russisk system for luftvern samtidig som landet søker om EU-medlemskap. Serbia er med i Natos Partnerskap for fred-program, men har også nære forbindelser til Russland og har nektet å slutte seg til de vestlige sanksjonene.

 • Serbiske soldater satt i beredskap

  Forsvaret er satt i beredskap etter meldinger om at politiet i Kosovo har aksjonert i serbiskdominerte områder i den tidligere serbiske provinsen. Statlig serbisk TV meldte at kosovisk politi pågrep flere personer. Politiaksjonen er ikke bekreftet.

 • Tusener demonstrerer mot Vucic

  Flere tusen mennesker demonstrerte igjen lørdag mot Serbias president Aleksandar Vucic. De beskylder ham for autoritært styre og styring av mediene. Politiet sa at rundt 7500 mennesker hadde møtt fram til demonstrasjonen i Beograd.

 • Inntok TV-hus i Serbia

  Hundrevis av demonstranter tok seg i kveld inn i den serbiske TV-kanalen Pink TVs lokaler i Beograd. De krevde mediefrihet og objektiv dekning av regjeringen. Politistyrker utstyrt med batong ble satt inn for å kaste ut demonstrantene.

  Demonstranter inntok statlig TV-hus i Serbia
  Foto: Darko Vojinovic / AP
 • Demonstrasjoner i Serbia

  Flere tusen mennesker demonsterte lørdag kveld i Serbias hovedstad Beograd, for femte helg på rad. De protesterer mot president Aleksandar Vucic som er anklaget for å stå for et autoritært styre og for å angripe ytringsfriheten.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no