Hopp til innhold
Protester i Beograd mot presidenten
Foto: Darko Vojinovic / AP

Serbia

 • Ungarn og Serbia får fortsatt russisk gass via Bulgaria

  Til tross for at Russland har stanset gassleveransene til Bulgaria, sender de fortsatt gass gjennom landet til Serbia og Ungarn.

  – Vi mottar gassen som vi skal, og i de volumene som er avtalt, via gassledningen Balkan Stream, sier Serbias energiminister Zorana Mihajlovic.

  Ungarns utenriksminister har samme budskap onsdag: – Leveransene av russisk gass går smidig og i henhold til avtalen. De følger en rute som går gjennom Tyrkia, Bulgaria og Serbia, sier Peter Szijjarto.

  De to landene er svært avhengige av russisk gass. Det er også Bulgaria, som sammen med Polen fikk beskjed tirsdag om at kranene ville bli skrudd igjen onsdag.

 • Fem nye år for Vucic i Serbia

  President Vladimir Putins gode venn og allierte Aleksandar Vucic har sikret seg en ny periode ved makten i Serbia, viser prognosene fra søndagens valg.

  Vucic sikret seg rundt 58,5 prosent av stemmene, mens den sterkeste utfordreren, tidligere forsvarssjef Zdravko Ponos har fått drøyt 18 prosent, viser prognosene etter at nærmere 90 prosent av stemmene er talt opp.

  Vucics høyreparti, Serbias progressive parti (SNS), ser ut til å ha fått 43 prosent oppslutning i valget på ny nasjonalforsamling, mens den sterkeste utfordreren Sammen for Serbias seier har fått rundt 13 prosent av stemmene. De øvrige stemmene har gått til småpartier. (NTB)

  Aleksandar Vucic
  Foto: Darko Vojinovic / AP
 • Går mot gjenvalg for Vucic i Serbia

  President Vladimir Putins gode venn og allierte Aleksandar Vucic leder klart på meningsmålingene foran dagens valg i Serbia.

  Den tidligere ultranasjonalisten Vucic, som først gjorde seg bemerket som Slobodan Milosevics beryktede informasjonsminister, har vært president siden 2017.

  Mens Milosevic endte opp som tiltalt ved Den internasjonale krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia (ICTY) i Haag, er flere av hans tidligere støttespillere nå tilbake ved makten i Serbia.

  Vucic er en av dem, og søndag ventes det at han sikrer seg en ny femårsperiode ved makten. Høyrepartiet hans, Serbias progressive parti, ventes også å bli det største i nasjonalforsamlingen.

  (NTB)

 • Serbia holder valg i april

  Serbia holder nyvalg 3. april, halvannet år etter forrige valg som ble boikottet av opposisjonen, opplyser president Aleksandar Vucic.

  – Jeg er sikker på at Serbias folk vet hvordan de skal velge de beste, sa Vucic i en TV-tale tirsdag kveld.

  I tillegg til valg på ny nasjonalforsamling, skal det også holdes lokalvalg i hovedstaden Beograd. Det kan også bli aktuelt å holde presidentvalg samme dato.

  Meningsmålinger tyder på at Serbias progressive parti (SNS), som ledes av Vucic, vil stikke av med seieren i valget, men opposisjonen håper høy deltakelse vil sikre seier i Beograd og en andre runde i presidentvalget.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no