Senterpartiet

Oppsummert

Senterpartiet er samla til landsmøte på Hamar for å vedta politikk til lokalvalet til hausten.

 • Sp med ny rekordmåling

  Senterpartiet går fram og er i november nesten like stort som Arbeiderpartiet, skriver Klassekampen. I målingen får Sp 19,2 prosent, mens Ap ender på 22,3 prosent. Hadde det vært stortingsvalg nå, ville Ap få 40 og Sp 36 stortingsmandater.

 • Mer borgerlig samarbeid for Sp

  Senterpartiet har etter valget fått ordførervervet i 134 kommuner. I 27 prosent av dem er varaordføreren enten fra Sosialistisk Venstreparti eller Arbeiderpartiet, ifølge en oversikt Nationen har laget.

 • Ada Arnstad tar ikke gjenvalg

  Etter tre år som leder i Senterungdommen har Ada Arnstad nå sagt til valgkomiteen at hun ikke ønsker å ta gjenvalg på landsmøtet i november. I ei pressemelding sier hun at det er et tungt, men riktig valg å gi seg nå.

 • Sp raser mot myrforbud

  Stortingets næringskomité innstiller på et generelt forbud mot nydyrking av myr, med begrenset adgang til dispensasjon. Senterpartiet kaller det stort inngrep i den private eiendomsretten og redusert mulighet til å produsere mat.

 • Fryktar høg pris på nye fylkeshus

  Prislappen på dei tre ønska fylkeshusa i Viken, Innlandet og Vestland, skremmer Sp-leiar Trygve Slagsvold Vedum. Dei kan kome til å koste 2,8 milliardar. Høgre svarar at dei vil spare inn pengar, grunna mindre vedlikehald og sal av gamle fylkeshus.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no