Nicolas Sarkozy
Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sarkozy tiltalt for korrupsjon

Oppsummert

Nicolas Sarkozy, tidligere president i Frankrike, er tiltalt for korrupsjon og maktmisbruk. Han er anklaget for å ha forsøkt å påvirke en dommer og for straffbare økonomiske forhold under valgkampen i 2007. Sarkozy har avvist anklagene.

 • Sarkozy må i retten

  Den tidligere franske presidenten Nicolas Sarkozy må møte i retten, tiltalt for ulovlig finansiering av valgkampen i 2012. Det er klart etter at en domstol avviste en anke i dag. Sarkozy er også tiltalt i en annen sak om korrupsjon.

  Nicolas Sarkozy
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Sier Sarkozy ville påvirke dommer

  Ifølge tiltalen mot Franrikes tidligere president Nicolas Sarkozy skal han ha forsøkt å påvirke en dommer til å gi ham opplysninger om etterforskningen mot ham. Sarkozy er anklaget for korrupsjon og maktmisbruk, og saken skal opp i retten i Paris..

 • Sarkozy anker korrupsjonstiltale

  Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy opplyser via sine advokater at han bestrider grunnlaget for tiltalen mot ham for korrupsjon. En rettsinstans mener det er grunnlag for straffesak og har oversendt saken til en straffedomstol, melder AFP.

Åse Marit Befring forteller at korrupsjonssiktede Nicolas Sarkozy fører til mistro hos folket mot politikere i Frankrike.
Nicolas Sarkozy til politistasjonen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no