NRK Meny
Russisk bombing i Syria
Foto: Ap

Russlands støtte til Syria

Oppsummert

Russland og Tyrkia er enige om å prøve å samles om en løsning på konflikten i Syria. Russland har markert seg som en støttespiller for Syrias president Assad. Russiske kampfly har fløyet tusenvis av bombetokt over opprørskontrollerte områder i Syria.

 • Russland: Opprørere drept i Idlib

  Russland hevder de har drept opprørere som skal ha angrepet to russiske militærbaser i Syria med droner. Opprørerne skal ha blitt drept da de satte seg inn i en minibuss i Idlib-provinsen, ifølge det russiske forsvarsdepartementet.

 • Tyrkia reagerer på grensebrot

  Tyrkiske styresmakter har kalla inn ambassadørane frå Russland og Iran etter at syriske regjeringsstyrkar kryssa grensa til nedtrappingssona i Idlib. Tyrkia spurte ambassadørane om å oppfordre syriske styresmakter til å avslutte brota.

 • Putin med støtte til Assad

  I ei nyttårshelsing til president i Syria, Bashar al-Assad, seier president i Russland Vladimir Putin at Russland kjem til å halde fram med å hjelpe Syria å «forsvare sin suverenitet», melder nyheitsbyrået Reuters.

 • Russland sendte 6 bombefly mot IS

  Det russiske forsvarsdepartementet bekrefter ifølge russiske medier at Russland i dag sendte seks langtrekkende bombefly av typen Tu-22M3 inn over Syria. Flyene, som tok av fra baser i Russland, bombet «IS-stillinger langs Eufrat-elven».

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no