NRK Meny
Russisk bombing i Syria
Foto: Ap

Russlands støtte til Syria

Oppsummert

Russland og Tyrkia er enige om å prøve å samles om en løsning på konflikten i Syria. Russland har markert seg som en støttespiller for Syrias president Assad. Russiske kampfly har fløyet tusenvis av bombetokt over opprørskontrollerte områder i Syria.

 • Russiske fly bomba IS-mål i Syria

  Seks russiske bombefly gjekk til åtak på IS-mål nær byen Albu Kamal i Deir al-Zor-provinsen i Syria i dag, opplyser det russiske forsvarsdepartementet. Flya av typen TU-22M3 øydelagde fleire bygningar med IS-krigarar og køyretøy, heiter det.

 • Trump og Putin vil bekjempe IS

  Donald Trump og Vladimir Putin er enige om å nedkjempe IS i Syria, ifølge Russland. Presidentene snakket sammen lørdag på APEC-toppmøtet. Begge landene har luftstyrker i Syria, men Russland støtter regjeringsstyrkene, og USA støtter opprørsgrupper.

  Vladimir Putin og Donald Trump snakker sammen
  Foto: Mikhail Klimentyev / AP
 • Benekter russiske IS-fanger

  Forsvarsdepartementet i Russland benekter at IS har tatt to russiske soldater til fange i Syria. IS-magasinet Amaq publiserte tidligere på dagen en video som skulle vise at terrorgruppen hadde tatt to russiske soldater til fange.

 • – 300 IS-krigere drept i luftangrep

  Russlands militærmyndigheter hevder å ha drept over 300 IS-krigere i russiske luftangrep mot Deir al-Zor, på østbredden av elva Eufratde siste dagene. I en pressemelding opplyser forsvarsdepartementet i Moskva også at 200 andre ble såret.

Videoen er hentet fra sosiale medier

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no