Assad fikk varm velkomst av Putin

MOSKVA (NRK): Vladimir Putin gratulerte Syrias president Bashar al-Assad med seieren over IS da de to statslederne møttes i OL-byen Sotsji mandag.

Vladimir Putin og Bashar al-Assad

VARM VELKOMST: Russlands president tok imot sin syriske kollega på sitt eget feriested.

Foto: Sputnik / Reuters

Russiske myndigheter opplyser tirsdag at president Vladimir Putin møtte sin syriske kollega Bashar al-Assad i byen Sotsji ved Svartehavet mandag.

Kremlin-talsmann Dmitrij Peskov sier til nyhetsbyrået RIA at møtet mellom de to varte til sammen fire timer.

Med på møtet var også den russiske forsvarsministeren Sergej Sjoigu og representanter fra den russiske generalstaben.

Gratulerte Assad med seieren

I forbindelse med møtet uttalte Putin at den militære operasjonen i Syria er i ferd med å bli fullført, og gratulerte Assad med Syrias seier over IS.

Den syriske presidenten takket på sin side Russland for all militær og politisk støtte.

– Jeg har formidlet til Putin og hele det russiske folk vår takknemlighet for Russlands innsats for å redde landet vårt, sa Assad til generalene, ifølge AP.

Russland har vært en av den syriske regjeringens viktigste støttespillere, og den russiske militære støtten har bidrat sterkt til at Assad-regimet har gått seirende ut av den seks år lange borgerkrigen.

Samtidig som Putin langt på vei erklærte militæraksjonen i Syria for avsluttet, la han vekt på å intensivere anstrengelsene for å få til en forhandlingsløsning gjennom FN.

Skal ha samtaler med Trump

Onsdag skal Russland være vertskap for samtaler mellom Iran, Russland og Tyrkia, og neste uke møtes representanter for Syrias regjering og opposisjonsgrupper i landet til nye fredssamtaler i Geneve i Sveits.

Putin skal tirsdag ha telefonsamtaler med flere ledere i Midtøsten og med USAs president Donald Trump om situasjonen i Syria, melder nyhetsbyrået Interfax.

Den syriske presidenten har så vidt man vet ikke beveget seg utenfor Syria siden høsten 2015, da han besøkte Moskva. Det var kort tid etter at Russland igansatte sin militære kampanje i landet.

Vladimir Putin og Bashar al-Assad

VARM VELKOMST: Russlands president tok imot sin syriske kollega på sitt eget feriested.

Foto: Sputnik / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt