Røykskyer over Ras al-Ayn i Syria etter tyrkiske angrep
Foto: AA/ABACA / Scanpix

Tyrkias invasjon i Syria

Oppsummert

Recep Tayyip Erdogan seier han vil fjerne kurdarar frå grenseområdet i Syria dersom ikkje syriskkurdisk milits trekk seg tilbake innan tirsdag. Den tyrkiske presidenten vil opprette ei «sikkerheitssone» på syrisk side av grensa.

 • Tyrkia truer med nye angrep i Syria

  Tyrkia mener USA og Russland ikke holder seg til våpenhvileavtalen nord i Syria. Med mindre kurdiske militssoldater forlater grenseområdet nordøst i Syria, vil Tyrkia starte nye angrep i området, advarte utenriksminister Mevlüt Çavusoglu mandag.

 • - Tyrkia har fanga 100 IS-krigarar

  USAs president Donald Trump seier at Tyrkia har fanga minst 100 IS-krigarar. Det melder Reuters. Tyrkias president Recep Tayyip Erdoan er på besøk hos det kvite huset i dag.

 • Flere drept i bilbombe i Nord-Syria

  Minst åtte personer skal være drept og tjue såret etter at en bilbombe gikk av nordøst i Syria i nærheten av byen Tal Abyad, som er okkupert av Tyrkia. Det opplyser Tyrkias forvarsminister, som skylder på syriske kurdere.

 • Kurdisk demonstrasjon i Oslo

  Kurdere demonstrerte lørdag ettermiddag i Oslo mot Tyrkias invasjon i Nord-Syria-. Demonstrantene hadde samlet seg på Jernbanetorget med med kurdiske flagg og bannere med slagord som «Stans Tyrkias krig mot kurderne».

  Kurdisk demonstrasjon i Oslo
  Foto: Andreas de Brito Jonassen/NRK
 • Anklager milits for avtalebrudd

  Den kurdiske militsen i Syria har ikke trukket seg ut av grenseområdet mot Tyrkia som avtalt, hevder president Recep Tayyip Erdogan. Tyrkia innledet en militæroffensiv mot den kurdiske YPG-militsen i Syria 9. oktober.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no