Jerv
Foto: BBC

Rovdyr i Norge

Oppsummert

Det ble født færre kull av bjørn, gaupe og ulv i Norge i fjor enn det Stortinget har vedtatt. Bare jerven kom over bestandsmålet. Målet om 13 bjørnekull, tre ulvekull og 65 gaupefamilier ble ikke nådd. 122 jerver kan lisensfelles i høst og i vinter.

 • Lisensfelling på jerv

  122 jerver kan lisensfelles i høst og i vinter. Det har rovviltnemndene bestemt. I Trøndelag og Møre og Romsdal er kvoten på til sammen 30 dyr. Perioden for lisensfelling starter 10. september og pågår fram til 15. februar neste år.

 • Lisensjakt jerv

  Lisensjakta på jerv starter i morgen, og rovviltnemndene har bestemt at totalt 122 dyr kan felles. I region 6, som utgjør Trøndelag og Møre og Romsdal, er den samla kvota på 30 dyr. Maks 15 kan være hunndyr.

  Jerv
  Foto: Nord-Østerdal Skadefellingslag
 • Kritikk mot skyting av binne

  Foreininga Våre Rovdyr reagerer på at det sist veke blei skote ei bjørnebinne i Engerdal. Dei viser til at binna hadde mjølk i pattane, og at binna truleg hadde årsungar som går morlause.

 • Gir fellingstillatelse for 122 jerv

  Rovviltnemndene har bestemt at totalt 122 jerver kan felles når lisensfellingen starter tirsdag, melder NTB. Lisensfellingen pågår fra 10. september til 15. februar neste år.

  Jerv
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no