Jerv
Foto: BBC

Rovdyr i Norge

Oppsummert

Det ble født færre kull av bjørn, gaupe og ulv i Norge i fjor enn det Stortinget har vedtatt. Bare jerven kom over bestandsmålet. Målet om 13 bjørnekull, tre ulvekull og 65 gaupefamilier ble ikke nådd. 122 jerver kan lisensfelles i høst og i vinter.

 • Bjørnejakt i Meråker

  Fylkesmannen har gitt Meråker kommune skadefellingstillatelse på en bjørn. Tillatelsen gjelder til 3. august, og er gitt etter funn av fire sauekadaver i et område hvor det tidligere har vært store rovdyrtap. Det er nå tre steder i Trøndelag hvor det foregår skadefellingsforsøk på bjørn.

 • Fant skadd sau

  Det er funnet en skadd sau i Bangdalen i Namsos. Etter at det ble sett bjørn i området i helga, gikk folk i går kveld i området for å se om den har gått til angrep på noen av sauene i dalen. Da ble det funnet en sau med bitemerker på jur og lår. Namsos kommune fikk i forrige uke avslag på en søknad om å skyte bjørn, etter at det ble funnet fire sauekadaver.

 • Bjørnebinnas vekt

  Bjørnebinna som ble skutt i Grong natt til i går veide 131 kg, det opplyser Fylkesmannen i Trøndelag til NRK. Svar på DNA-prøver av binna ventes til uka.

 • Får skyte 32 jerv

  Rovviltnemda tillater felling av 32 jerv i Trøndelag og Møre og Romsdal den kommende vinteren, melder NTB. På landsbasis er kvota 132. Det er over en tredjedel av alle jerv i Norge.

 • Bjørn skutt i Grong

  Ei lita bjørnebinne ble skutt i Grong i natt, det skriver Trønder-Avisa. Det tas nå DNA-prøve av binna for å finne ut hvor den kommer fra. Det er ikke registrert binne i jaktområdet tidligere i år.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no