NRK Meny
Jerv
Foto: BBC

Rovdyr i Norge

Oppsummert

Det ble født færre ungekull av bjørn, gaupe og ulv i Norge i fjor enn det Stortinget har vedtatt. Bare jerven kom over bestandsmålet. Målene om 13 bjørnekull, tre ulvekull og 65 gaupefamilier ble ikke nådd.

 • Vil bruke drone mot bjørn

  Drone eller helikopter må brukes for å oppspore bjørn som tar sau i Troms, mener bønder som deltok på et møte med fylkesmannen. Bjørnen har herjet de siste ukene i Troms. Bare i løpet av én enkel natt skal bjørnen ha drept og skamfert rundt 50 sauer.

 • Ny bjørn innenfor gjerde

  En ny bjørn har kommet seg innenfor et rovdyravvisende gjerde i Lierne. To nye sauekadaver er oppdaget og kommunen har søkt fylkesmannen om fellingstillatelse, skriver Namdalsavisa. En bjørn ble skutt innenfor det samme gjerdet sist helg.

 • Bjørn felt i Lierne

  En bjørn er felt i Lierne etter at den hadde tatt seg inn på innsiden av et rovdyravvisende gjerde. Det ble gjort gjentatte forsøk på å jage bjørnen før den til slutt ble skutt, melder Fylkesmannen i Trøndelag.

  Bjørnebinne felt i Lierne
  Foto: Mogens Totsås / SNO
 • Bjørnejegere fant nytt kadaver

  Skadefellingslagene som jakter bjørn på Fosen fant i går ett nytt kadaver, opplyser Tore Solli fra Indre Fosen kommune. Jegerne har hatt observasjonsposter ute i natt, men det er rolig i området. Jakta fortsetter.

 • Bjørnejakt

  Det pågår nå bjørnejakt på Fosen. Tore Solli fra Indre Fosen kommune forteller at det er skadefellingslaget fra kommunen samt laget fra Verran kommune som jakter på bjørnen. Fylkesmannen ga tillatelse til jakt etter at det sent i går kveld ble bekrefta at ytterligere to sauer var drept av bjørn. Totalt er tre voksne sauer bekrefta tatt av bjørn.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no