Hopp til innhold
Odd Nerdrum i retten
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Rettssaken mot Odd Nerdrum

Oppsummert

Odd Nerdrum ble dømt til fengsel i ett år og åtte måneder for grovt skattesvik etter at Borgarting lagmannsrett behandlet Nerdrums sak på nytt i 2014. Kunstneren slipper likevel fengsel etter å ha blitt benådet 22. september 2017.

 • Advokaten: – Nerdrum er nå fri

  – Alt er nå ferdig for Nerdrum når det gjelder skattesaken, og han fortsetter videre med maling som den frie sjel han er, skriver Nerdrums advokat, John Christian Elden, ifølge DN.

 • DN: Odd Nerdrum slipper fengsel

  Kunstner Odd Nerdrum slipper å sone fengselsstraff for grovt skattesvik, ifølge DN. Kommunikasjonsrådgiver Anders Bortne i Justisdepartementet bekrefter at Nerdrum er benådet. Nerdrum ble dømt til ett års ubetinga og åtte måneders betinga fengsel.

 • Nerdrum forklarer seg i retten

  Kunstneren Odd Nerdrum (70) forklarer seg i dag i Larvik tingrett om bruddet med selskapet The Nerdrum Institute. Selskapet har saksøkt Nerdrum for å ha brutt avtalen der The Nerdrum Institute fikk enerett på å markedsføre og selge Nerdrums malerier.

 • Nerdrum må i retten igjen

  Kunstneren Odd Nerdrum må i retten igjen i september hvor The Nedrum Institute har saksøkt ham for 23 millioner kroner for avtalebrudd. Partene gikk i 2009 inn en avtale som ga instituttet enerett til å selge Nerdrums kunst i ti år, men i 2012 sendte Nerdrums kone et brev om at de ønsket å avslutte samarbeidet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no