Børge Ousland (t.h.) og Mike Horn
Foto: Børge Ousland

Polfarer Børge Ousland

Oppsummert

Polfarerne Børge Ousland og Mike Horn har havnet i vanskeligheter ombord i skipet Lance som har sittet bom fast i isen i Polhavet i to uker. Sent om kvelden 2. juledag løsnet skipet fra isen.

 • «Lance» har ankommet Longyearbyen

  Skipet «Lance», med polfarerne Børge Ousland og Mike Horn, ankom Longyearbyen like før 09.00. – Det var jo tider hvor vi tenkte at dette her, det er ikke sikkert det kommer til å gå så bra. Men vi ga aldri opp, sier polfarer Ousland til VG.

 • Lance ute på opent hav

  Skipet Lance er heilt ute av isen og på opent hav fredag formiddag, etter å ha sete fast i 14 dagar. Polfararane Børge Ousland og Mike Horn har vore på skipet sidan 8. desember. Skipet er planlagt å komma til Longyearbyen laurdag morgon klokka 07.00.

 • Lance har løsnet fra isen

  Skipet Lance har sittet bom fast i isen i Polhavet i to uker. Sent om kvelden 2. juledag løsnet skipet fra isen. Lance, med blant andre polfarerne Børge Ousland og Mike Horn om bord, ligger nå fritt i et lite basseng med vann, skriver VG.

 • Medisinsk evakuering fra Lance

  Et legeteam har vurdert at det er behov for å evakuere minst en person om bord på skipet Lance, ifølge Hovedredningssentralen i Nord-Norge. Teamet som skal gjennomføre evakueringen vil fredag vurdere værforholdene og tilgang med helikopter.

 • Polfarerne er om bord på «Lance»

  Polfarerne Børge Ousland og Mike Horn har nådd skipet «Lance». Det melder VG. I nesten 90 dager har de to vært ute i isødet, og målet har vært å krysse Polhavet fra Alaska til Svalbard via Nordpolen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no