Hopp til innhold
Satellittbildet levert av NOAA viser eit nærbilde av orkanen Ida, laurdag 28. august 2021.
Foto: AP

Orkanen Ida

Oppsummert

Orkanen Ida har ført til minst 26 dødsfall i USA. Uværet første til omfattende strømbrudd, oversvømmelse, oljesøl og tusenvis av ødelagte bygninger.

  • USA: 71-åring spist av alligator

    Levningene som ble funnet i en nesten fire meter lang alligator i Louisiana, stammer fra en 71 år gammel mann som ble meldt savnet etter orkanen Ida i forrige måned, melder NBC News.

  • 26 døde i orkanen Ida i USA

    I USA har myndighetene oppjustert tallet på døde etter orkanen Ida til 26. De 11 nye dødsfallene skjedde alle i New Orleans den siste uka, men har ikke vært bekreftet av rettsmedisinere før. Ni av de døde var eldre mennesker og dødsårsaken var den ekstreme varmen etter omfattende strømbrudd. Ytterligere to mennesker døde av karbonmonoksidforgiftning.

    Veltede strømledninger i New orleans i USA etter stormen UIda
    Foto: Eric Gay / AP / NTB
  • Oljesøl etter Ida

    Lenser er lagt ut for å prøve å få kontroll over oljesøl i Mexicogolfen i kjølvannet av orkanen Ida, som traff land i Louisiana for en uke siden.

    Oljesølet strekker seg over 20 kilometer i sjøen utenfor Port Fourchon i den amerikanske delstaten Louisiana, men har foreløpig ikke nådd land, skriver NTB.

    Oljesøl etter orkanen Ida
    Foto: AP
  • Ulovlige leiligheter ble dødsfeller

    Ulovlige ombygde leiligheter i New York ble dødsfeller for flere av menneskene som ble funnet døde i hjemmene sine etter flommen fra uværet «Ida», viser en ny undersøkelse. Fem av seks boliger var ulovlige, opplyste tjenestemenn til CNN.

  • Biden besøkte Louisiana

    President Joe Biden besøkte fredag delstaten Louisiana for å befare skadene etter orkanen «Ida. Uværet førte til at hus ble knust, bygårder ble rasert ned til en haug med murstein og trær ligger veltet mange steder. Traumatiserte og fortvilte mennesker leter i hauger med vannskadde eiendeler i hus der tak har blåst bort. – Jeg lover at vi skal hjelpe dere på fote igjen, sa Biden.

Minst åtte personer er nå bekreftet døde i nordøstlige USA etter styrtregnet som fulgte orkanen Ida.

Dødstallet stiger i New York og New Jersey

Foto: Magen Cheramia

Orkanen «Ida» har truffet land: Biden erklærer unntakstilstand

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no