NRK Meny
NRK Marienlyst
Foto: Petter Sommer / NRK

NRK-lisens

Oppsummert

Regjeringen vil avslutte ordningen med NRK-lisens, og erstatte den med en øremerket medieavgift. Flertallet i Familie - og kulturkomiteen på Stortinget ønsker å utrede et NRK-bidrag som alle over en viss alder skal betale, uavhengig av om de har TV.

 • Vil utrede ny NRK-betalingsmodell

  Flertallet i Familie- og kulturkomiteen på Stortinget, alle unntatt Ap og Sp, går inn for at det skal utredes et NRK-bidrag som alle innbyggere over en viss alder skal betale. Uavhengig av om de har tv eller ikke.

 • Fryktar 130 jobbar kan forsvinne

  130 arbeidsplassar i Mo i Rana kan forsvinne dersom NRK-lisensen blir erstatta, fryktar ordføraren i Rana, Geir Vaage. Regjeringa vedtok torsdag at lisensen skal bort. Det er førebels ikkje klart kva som skal erstatte den.

 • Ser mot teknologinøytrale løysingar

  Regjeringa meiner finansieringa av NRK i framtida skal vere teknologinøytral, og ikkje knytt til bestemte apparat som i dag. Det er naudsynt med ein ny modell for offentleg finansiering, seier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H)

 • Pressekonferanse med Helleland

  Kulturminister Linda Hofstad Helleland legger fram stortingsmeldingen om kommersiell allmennkringkasting og framtidig finansiering av NRK.

  Kulturministeren legg fram stortingsmelding om kommersiell allmennkringkasting og fremtidig finansiering av NRK
Kulturministeren legg fram stortingsmelding om kommersiell allmennkringkasting og fremtidig finansiering av NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no