Hopp til innhold

NRK-lisens

Oppsummert

Regjeringen vil avslutte ordningen med NRK-lisens, og erstatte den med en øremerket medieavgift. Flertallet i Familie - og kulturkomiteen på Stortinget ønsker å utrede et NRK-bidrag som alle over en viss alder skal betale, uavhengig av om de har TV.

 • NRK-lisensen avvikles

  Kulturdepartementet orienterte torsdag formiddag NRK om at dagens kringkastingsavgift blir erstattet med en ny finansieringsordning med virkning fra 1. januar 2020. Endringen medfører at NRKs lisensavdeling blir avviklet.

 • Vil fjerne NRK-lisens

  Regjeringen vil fjerne NRK-lisensen og modernisere mediestøtten. Det er planen til den nye flertallsregjeringen med Høyre, Frp, Venstre og KrF. Samtidig heter det i erklæringen at muligheten for alternative og reklamefinansierte allmennkringkastingstilbud skal opprettholdes. Det melder NTB.

 • Svenskene får ny TV-lisens

  I Sverige har Riksdagen vedtatt at TV-lisensen skal erstattes av en Allmennkringkasteravgift som må betales av alle over 18 år med en skattbar inntekt. Avgiften blir på én prosent av nettoinntekten, begrenset oppad til 1300 kroner i året, melder SVT.

 • Ønsker lisensøkning på 75 kroner

  I et brev til Kulturdepartementet ber kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen om at kringkastingsavgiften økes med 75 kroner i 2019. I så fall vil lisensen øke til totalt 3.054 kroner inkludert moms neste år.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no