Hopp til innhold

NRK går forbi VG på nett

For første gang i internetthistorien har NRK flere ukentlige lesere enn VG på nett, viser ny måling fra TNS Gallup.

VG Nett og NRK.no
Foto: Skjermdump

NRK.no, inkludert Yr.no, passerte nemlig i tredje kvartal 2 081 000 lesere, mens VG Nett stoppet like under på 2 070 000, viser ferske tall fra TNS Gallups Forbruker & Media-undersøkelse.

– Dette er svært gode signaler for NRK.no og forsterker inntrykket vårt av at folk setter større pris på NRKs tilbud på nett, og bruker det oftere. Det har vært en veldig god høst, og det skal bli spennende å se hvordan disse tallene utvikler seg videre, sier Sindre Østgård, sjef for Nye Medier i NRK.

VG gratulerer

VG Netts ansvarlige redaktør Espen Egil Hansen sier til NRK.no at de har størst fokus på hvor mange brukere de har på VG Nett per dag.

- På klikktall per dag har vi NRK.no på en betryggende avstand. Men vi ønsker selvfølgelig å gratulerer NRK med de gode tallene, sier Hansen.

VG-redaktøren tror NRK.no har god drahjelp av værtjenesten Yr.no, som har mange brukere.

- Bransjen går over til nye instrumenter for nettmålinger etter nyttår. Da vil kvaliteten på tallene øke. Dagens målemetoder er ikke alltid like lett å forstå, legger Hansen til.

Sindre Østgård ser på denne undersøkelsen som et positivt tegn på at NRK er i god vekst på nett.

- Fra nyttår kommer nye og bedre nettmålinger som vil si mer om hvor mange reelle mennesker som bruker nettilbudet, og hvor mye tid de bruker. Det er veldig nyttig for oss som hele tiden jobber for å lage et bedre tilbud til folk flest, sier Østgård.

Les også: Fire av fem nordmenn bruker NRK

Kraftig oppsving

På antallet daglige lesere ligger fortsatt VG Nett et lite stykke foran med 1,4 millioner personer innom, mot NRK.no sine 1,1 millioner. Dagbladet.no følger på tredjeplass med 939 000 daglige lesere.

Les også: NRK øker mest på nett

De mest brukte målingene i nettsammenheng stammer fra TNS Metrix, som måler antall unike brukere – altså datamaskiner. I Forbruker & Media-undersøkelsen måles antallet personer. NRK.no havner lenger ned på listen når det telles unike brukere, noe som kan tyde på at flere personer går inn på NRK.no fra samme datamaskin.

Tatt grep

Uansett type måling – tallene viser at pilen peker oppover for NRKs nettsatsing.

- Endelig bærer satsingene våre frukter. Vi har gjort flere journalistiske grep og jobbet mye med presentasjonen, så brukerne skal oppleve NRK.no som mer fokusert og relevant, forklarer Østgård.

Les også: Frontredaktør Frank Gander svarte på lesernes spørsmål om NRK.no sitt nye design.

Nettsjefen forteller at de i løpet av det siste året har bygd om hele nettorganisasjonen, og at det har blitt etablert flere profesjonelle nettmiljøer som skal sørge for å øke kvaliteten på journalistikken.

- Vi har også lansert en ny forside, som flertallet av brukerne har gitt utrykk for at de setter pris på. NRK.no får stadig flere brukere, så vi ser at vi har gjort noe riktig, sier Østgård, og legger til:

- NRK.no sitt mål er å kunne tilby et best mulig tilbud til folk flest. Men tall og målsetninger er én ting, det vesentlige er at flest mulig opplever tilbudet som relevant og engasjerende. NRK.no må gi så mye nytte til folk at de velger å bruke tilbudet hver eneste dag.

Les også: Slik ser du NRK Nett-TV på mobilen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no