Hopp til innhold

En stille revolusjon på mobilen

NRK har lansert nett-tv på mobilen. Er du klar for en revolusjon?

Mobil-TV

Mobil-TV fungerer på de fleste telefoner i det norske markedet. En uformell test av fire forskjellige telefoner på NRK.nos desk ga NRKs utvilkingsavdeling rett i det.

Foto: NRK/Henrik Brattli Vold

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

NRKs mobilsider er blitt kraftig endret det siste døgnet. Nærmest over natta har NRK.no fått en helt ny forside, og helt nytt innhold.

For nå kan du se direkte-TV i mobilen, og snart får du tilgang til alt NRK har tilgjengelig av video og lyd. Alt ligger innunder den nye adressen, m.nrk.no, men hvis du taster www.nrk.no skal du bli videresendt til det nye vinduet.

Synes du utviklingen går for sakte for deg? NRKbeta er NRKs nettside for teknologi og nye medier.

– Dette er en revolusjon. Vi tar skrittet videre i mobilutviklingen, sier Andreas Munkelien, ansvarlig for mobiltjenester i NRK til NRK.no.

- MiniTV kommer til å bli en flopp

Parallelt med nettet

Tjenesten på mobilen skal være en parallell tjeneste til det som finnes på nettet, og i går ble mobil-tven lagt ut i beta. Systemet skal nå brukertestes fram til neste uke, det er fritt fram for alle, og NRK kommer ikke til å ta en krone for innholdet, verken denne uka eller i framtida.

Munkelien oppfordrer alle som vil til å teste tjenesten.

– Gi oss tilbakemelding på hva dere synes fungerer, hva dere liker og ikke liker. Vi er ute etter å lage en så god løsning som mulig for dere der ute, sier han.

Du kan kommentere tjenesten i vårt kommentarfelt under saken eller diskutere under #nrkmobil på Twitter.

Tjenesten kan brukes på nesten alle nyere telefoner i det norske markedet. NRK.no gjorde en kjapp brukertest på HTC Hero, på flere versjoner av iPhone, og på to nyere Nokia-telefoner. Tjenesten fungerte utmerket på alle sammen, men er nok best med større skjerm.

LES OGSÅ: Telerevolusjon i Europa

– Vi har basert oss på standard teknologi som er tilpasset de nye terminalene og mulighetene der. Vi har laget en versjon som er tilpasset store skjermer, sier Munkelien.

Det eneste du som bruker må være obs på er at databruken kan koste deg.

NRK - overalt

– Vi ønsker å være tilstede på de plattformene der folk befinner seg. Mobilen begynner å modnes, og folk begynner å benytte den til surfing i større grad. Med de endrede bruksmønstrene som iPhone og Android legger opp til ønsker vi å være i takt med utviklingen, sier Munkelien.

LES OGSÅ: Fasttelefon er ut

I skrivende stund er de tre NRK-kanalene tilgjengelige i direkteversjoner. I tillegg ligger flere utvalgte høydepunkter fra nett-TV ute, men alt innholdet er ennå ikke gjort tilgjengelig. Foreløpig er det innholdet som er mest etterspurt som ligger ute.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no