Hopp til innhold

Leserne savner NRK.nos blåfarge

- Hvor er det blitt av distriktsmenyen i venstremargen og hvorfor har dere valgt fargen sort, spør leserne. Les nettredaktørens svar.

Frank Gander
Foto: Gaute Zakariassen / NRK

Tirsdag fikk NRK.no nytt design, og onsdag svarte nettredaktør Frank Gander på spørsmål fra leserne.

Mange av leserne er blant annet opptatt av hva som skjedde med henvisningen til distrikskontorene i venstremargen. Se hva nettredaktøren svarer.

Les svarene her

I følge Frank Gander skal den nye NRK.no skal være mer nyhetsdrevet, samtidig synliggjøre mangfoldet av innhold og tjenester – spesielt Nett-TV og nettradio. Resultatet er en mye enklere og strammere forside.

Hvorfor sort?

Flere lesere lurer på hvorfor NRK har valgt en sort toppbanner og kvittet seg med den gamle blå.

Gander sier han håper NRK.no-identiteten fortsatt er tydelig, og at den sorte fargen vil fremheve innholdet bedre.

- Menylinjen ligger nå på toppen, og der får du se den kjente blåfargen igjen, sier Gander.

- Skreddersy «ditt NRK» på sikt

På spørsmål om hvor lenkene til distriktskontorene har blitt av i venstremarg svarer Gander:

«Du finner nå distriktskontorene under menyknappen "Nyheter" eller via knappen "Snarveier". Vi jobber med en mulighet for at at maskinen skal kunne huske ditt kontor, og gi deg et felt på forsiden med siste nyheter, værmelding og eksempelvis trafikkmeldinger fra ditt distrikt. »

Noen lesere savner også større fleksibilitet slik at man selv kan velge å få kun det innholdet man er interessert i. Dette kan bli en realitet i fremtiden, sier Gander.

- På sikt ønsker jeg en større fleksibilitet, slik at brukeren enten kan velge ut og inn elementer i den vanlige forsiden, eller skreddersy en egen "Mitt NRK"-forside, sier Gander.

Les mer om NRK.nos nye forside på NRK Beta.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ