NRK Meny
Normal

NRK øker mest på nett

NRK.no har den største økningen i antall lesere blant de store nettstedene, viser tall fra Norsk Gallup. Men fortsatt er det langt igjen til toppen.

NRK er det mestøkende nettstedet blant de store innholdsnettstedene på antall ukentlige og daglige brukere.

Rundt 371.000 nordmenn oppgir at de er innom NRK.no daglig. Det er en økning på hele 28% fra forrige kvartal, viser Gallups Forbruker & Media-undersøkelse .

Nærmeste "nabo", Aftenposten.no, hadde i samme periode en økning på 23 prosent, mens VG Nett økte med 17 prosent og Dagbladet.no med 9,4 prosent.

 

 

 

Nettsjef Bjarne Andre Myklebust i NRK.
Foto: NRK

- Hyggelige tall

916.000 nordmenn oppgir at de er innom NRK.no på ukentlig basis, en økning på 18,5 prosent fra forrige kvartal. Antall ukentlige lesere på Aftenposten.no har i samme periode økt med 18,3 prosent, mens VG har økt med 9 prosent.

Undersøkelsen foretas kvartalsvis, og baserer seg på mediebruken slik deltagerne i undersøkelsen oppgir den.

Nettsjef Bjarne Andre Myklebust i NRK er positivt overrasket over tallene.

- Vi hadde regnet med at det ville ta lengre tid, og det er hyggelig å konstatere at vi nå ser en tydelig økning, sier Myklebust.

Han innrømmer samtidig at det er langt igjen før man er i nærheten av brukertallene til VG Nett, som er den mest besøkte av de nasjonale nyhetsnettstedene.

Til kamp mot regionsavisene

Tallene viser hvor mange som som selv oppgir å ha besøkt de enkelte nettstedene dagen før og uken før undersøkelsen, og sier ingenting om faktiske trafikktall på nettstedene.

- Utviklingen samsvarer likevel med utviklingen i trafikktallene for NRK.no siste kvartal, sier Myklebust.

Det er imidlertid de store regionale avisenes nettsteder som har hatt den største økningen i antall ukentlige og daglige brukere, og nettsjefen håper nå at NRKs distriktskontorer kan ta opp konkurransen.

- Utfordringen for NRK nå er å møte konkurransen fra de regionale mediehusene. Kampen om brukerne vil i stor grad foregå lokalt, sier Myklebust.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger