NRK Meny
Rita Grimestad
Foto: Maren Kateraas

Norsk kvinne kokaindømt i Ecuador

Oppsummert

En 51 år gammel kvinne fra Sørlandet er dømt til 10 års fengsel for å ha forsøkt å smugle 3 kg kokain ut av Ecuador. Hun ble arrestert på flyplassen i Quito i februar.

 • Narkodømt nordmann kan bli løslatt

  I 2020 kan narkodømte Rita Grimestad fra Marnardal bli løslatt, skriver Fædrelandsvennen. Da har hun sonet 2/3 av fengselsstraffen på ti år, som hun fikk i Ecuador i 2014. Hun ble overført fra Ecuador til Bredtveit kvinnefengsel i Oslo i april.

 • Kokaindømt får komme hjem til Norge

  Narkotikadømte Rita Grimestad slippes nå fra fengsel i Ecuador og kommer til Norge 12. april. Det bekrefter familiens advokat, Nils Anders Grønås. Hun ble pågrepet i hovedstaden Quito i februar 2014 og har sittet i fengsel i tre år.

  Rita Grimestad i fengslet
  Foto: Maren Kateraas
 • Narkodømt kan overføres til Norge

  Kriminalomsorgsdirektoratet har godkjent at narkodømte Rita Grimestad kan sone resten av straffen på 10 år i Norge. Dermed kan prosessen med å overføre sørlandskvinnen fra Ecuador til Norge gå videre. Hun er dømt for ha forsøkt å smugle 3 kg kokain.

 • Kan overføres til Norge

  Kriminalomsorgsdirektoratet har godkjent at narkodømte Rita Grimestad kan sone resten av straffen i Norge. Dermed kan prosessen med å overføre sørlandskvinnen fra Ecuador til Norge begynne. Grimestad er dømt til 10 års fengsel for å ha forsøkt å smugle 3 kg kokain ut av Ecuador.

  Rita Grimestad i fengslet
  Foto: Maren Kateraas

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no